Skip to content

Un pusti de 8 ani a ascuns o poveste pe care a scris-o singur in biblioteca locala, iar acum locuitorii s-au inscris sa-i citeasca cartea. Au de asteptat si 4 ani ca sa o citeasca. Povestea a ajuns in New York Times si a inspirat si alti copii sa scrie

Dillon Helbig, un elev de clasa a doua din statul Idaho, a scris o carte de 81 de pagini despre aventurile sale in vacanta de Craciun. Acesta a creat un fel de jurnal, pe care l-a scris si desenat singur. Povestea este despre el, care a fost transportat inapoi in timp dupa ce o stea din varful bradului sau de Craciun a explodat. Pustiul ajunge cu calatoria sa in timp tocmai la prima Zi a Recunostintei din 1621.

Bunica a fost cea care l-a dus la filiala Lake Hazel a Bibliotecii Comunitare Ada din Boise, la sfarsitul lunii decembrie, iar Dillon a strecurat singurul exemplar al cartii sale pe un raft care continea titluri de fictiune.

Publicatia New York Times mentioneaza ca pe parcursul lunii ianuarie, o serie de circumstante au facut din carte unul dintre cele mai cautate titluri ale bibliotecii si, de asemenea, i-au inspirat pe copiii din comunitate sa-si scrie propriile povesti.

Modalitatea prin care pustiul a atras atentia asupra cartii sale a fost urmatoarea: dupa ce s-a intors de la bilbioteca, i-a spus mamei ca a „ratacit” cartea, ea a sunat la institutie si toti bibliotecarii s-au mobilizat sa o caute. Bibliotecarilor le-a placut foarte mult ideea, asadar au decis sa-l promoveze pe tanarul scriitor.

Bibliotecarii au introdus cartea in sistemul lor de catalog, dar au lasat necompletat categoria de editor. De asemenea, l-au mutat din sectiunea de fictiune si l-au pus alaturi de romanele grafice, deoarece are multe ilustratii. Mai mult, neavand editor, au fost „permise” greselile de ortografie si punctuatie, prima fiind chiar in titlul – copilul a scris Crismis in loc de Christmas.

Cartea „The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis” a atras atat de mult atentia incat 56 de persoane erau pe lista de asteptare pentru a o imprumuta, a declarat Alex Hartman, managerul bibliotecii, pentru New York Times.

Daca fiecare persoana ar pastra cartea timp de patru saptamani, timpul maxim de imprumut, ultima persoana de pe lista ar trebui sa astepte mai mult de patru ani pentru a citi povestea lui Dillon, ceea ce creste interesul publicului.

Citește în continuare