Skip to content

Coronavirus: Concerte si Filmari anulate sau amanate

In Romania Coronavirus nu a pus inca pe jar organizatorii de evenimente si manifestatii publice, virusul este tinut sub control momentan.

Chiar daca nu este un virus periculos decat pentru cei care au deja afectiuni respiratorii sau au organismul slabit de la varsta, autoritatile vor incerca sa reduca raspandirea lui printr-o serie de masuri conform standardelor internationale.

Pentru noi, masurile cele mai interesante de luat sunt cele legate de manifestarile din perioada Pastelui care este la inceputul lui aprilie: biserica se va afla intre a pastra traditia sau a respecta niste reguli pentru controlul transmiterii unui virus, iar autoritatile vor trebui sa negocieze dur cu oficialii bisericilor.

In lume, au fost anulate deja o serie de turnee sau de lansari, de targuri, filmari sau a fost restrictionat accesul in locuri foarte aglomerate cum sunt parcurile de distractie.

Cele mai multe sunt in Asia – peste 20000 de evenimente anulate sau amanate – , iar specialistii estimeaza pierderi de peste 280 de milioane de dolari din vanzarea biletelor .

In Asia au fost inchise cateva parcuri de distractie – Shanghai Disney Resort (incepand cu 25 ianuarie) si Tokyo Disneyland in perioada 29 februarie – 15 martie.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt inca sigure, perioada lor de desfasurare fiind 24 iulie – 9 august.

Iata cateva dintre evenimentele amanate sau anulate.

Green Day si-a amanat turneul in Asia ( Singapore, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong) parte din turneul lor mondial Hella Mega Tour. Toate datele din Europa sunt in continuare activ, inclusiv in Italia (Florenta, 11 iunie). Puteti vedea toate orasele din Europa incluse in turneu si cumpara bilete de aici .

Studiourile de film au anulat planurile pentru premierele in China pentru Mulan sau noul James Bond “ No Time to Die”, decizie care ii va costa zeci de milioane de euro

“Bloodshot” (un fim de actiune cu Vin Diesel) era de asemenea programat sa fie lansat in China, dar data premierei nu a fost anuntata inca.

Pentru moment cinematografele din China sunt inchise, ca parte din protocolul care incearca limitarea raspandirii virusului.

Sunt semnale ca si premierele in Italia pentru filme ca “Mulan,” “The Grudge”, “Onward” vor fi amanate pentru ca in acest moment aproape 50% din cinematografele din tara au fost inchise, cele mai multe in zona Milano – Lombardia.

Si productia unor filme e pusa in incurcatura ca urmare a aparitiei acestui virus, asigurarile medicale nepermitandu-le actorilor din distributie deplasarea in zonele de risc.

Astfel filmarile pentru Mission: Impossible 7 vor fi amanate. In program era stabilit ca in urmatoarele 3 saptamani sa se filmeze in Venetia.

Filmarile pentru sezonul 33 al serialului de televiziune The Amazing Race au fost si ele amanate pentru ca filmarile urmau sa fie in Anglia si Scotia.

Productia The Asset care se afla in lucru in aceste zile in Romania este in cautarea unei solutii pentru zilele de filmare care ar fi trebuit fi facute in Thailanda.

Citește în continuare