Skip to content

Corul Madrigal ofera publicului gratuit Concertul Extraordinar de Paste

Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” ofera publicului traditionalul Concert Extraordinar de Paste in format online gratuit, pe aplicatia corului si pe pagina de Facebook.

Evenimentul, dirijat de Anna Ungureanu si Cezar-Mihail Verlan, a fost inregistrat in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei si va fi disponibil din Sambata Pastelui, pe 1 mai, in aplicatia online Madrigal App, unde va putea fi vizionat gratuit.

 „Consecventi unei traditii de peste jumatate de secol, ne intalnim si anul acesta cu publicul nostru, chiar daca vorbim despre o intalnire  facilitata de tehnnologie. Am inregistrat acest concert pascal cu bucurie si speranta alaturi de partenerii nostri de la Muzeul National de Arta al Romaniei si, cu ajutorul aplicatiei de vizionare Madrigal, ne dorim sa ajungem on inimile si in casele celor care asteaptă lumina Invierii,” a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Desfasurat in absenta publicului, Concertul Extraordinar de Paste a fost inregistrat in decorul impresionant al Muzeului National de Arta al Romaniei si cuprinde un repertoriu special ales pentru a marca sarbatoarea fundamentala a crestinatatii, cu lucrari romanesti, de inspiratie ortodoxa. Cei doi dirijori ai Corului National de Camera „Madrigal-Marin Constantin”, Anna Ungureanu – dirijorul principal si Cezar-Mihail Verlan – dirijorul secund al ansamblului, au pregatit pentru public o adevarata calatorie sonora in cronologia sacra a zilelor premergatoare Invierii Mantuitorului, care se incheie, luminos, cu un „inceput” – „Hristos anesti!/ Hristos a inviat!”, parte a celebrului „Florilegiu bizantin”, aranjat de Marin Constantin.

Concertul Extraordinar de Paste va fi disponibil gratuit, incepand din 1 mai 2021 pe Madrigal App, aplicatia online dedicata concertelor si evenimentelor sustinte de celebrul ansamblu, de unde va putea fi accesat si vizualizat pe dispozitivele electonice (laptop, televizor etc.), prin crearea simpla a unui cont de utilizator. De asemenea, tot in Sambata Pastelui, concertul va fi difuzat in premiera si pe contul de Facebook al Corului Madrigal.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost infiintat in 1963 de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), iar pana in prezent, Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume.

In noiembrie 2016, Corul a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

De curand, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” si Casa de discuri Roton Music au lansat albumul discografic „Saptamana Patimilor” – o emotionanta colectie de muzica de inspiratie ortodoxa, dedicata sarbatorii pascale.

Proiectul discografic „Saptamana Patimilor” poarta celebra amprenta sonora a Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar-Mihail Verlan. Repertoriul ales de dirijorul secund al ansamblului include compozitii menite sa redea simbolistica specifica sarbatorilor pascale si, in special, mesajul spiritual al saptamanii premergatoare Invierii.

Pe langa lucrari binecunoscute din bibliografia muzicala de inspiratie pascala, „Saptamana Patimilor” contine si o selectie de lucrari recent introduse in repertoriul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

„Selectia lucrarilor pentru albumul „Saptamana Patimilor” – care contine exclusiv muzica scrisa de compozitori romani – a avut la baza firul cronologic al evenimentelor petrecute in perioada premergatoare Invierii Mantuitorului. Pornim in aceasta calatorie din duminica Floriilor cu lucrarea „Axion la Duminica Floriilor” de Ioan D. Chirescu si incheiem cu imnul „Hristos anesti! Hristos a inviat!” de Gavriil Musicescu. Speram ca prin sonoritatea si sensibilitatea Corului Madrigal, impreuna cu vocile copiilor din corurile Programului National Cantus Mundi, sa atingem sufletele ascultatorilor si sa reusim sa ne oprim impreuna o clipa, pentru a reflecta asupra simbolului mantuirii.”- a declarat Cezar-Mihail Verlan, dirijorul secund al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Unul dintre cele mai profunde si emotionante momente muzicale surprinse pe acest album este cel al Prohodulului – care se intoneaza in mod traditional in Vinerea Mare si care este recreat simbolic prin imbinarea sonoritatii Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” cu cea a vocilor copiilor din corurile inscrise in Programul National Cantus Mundi, ca o legatura sonora si afectiva peste generatii.

Albumul „Saptamana Patimilor” face parte din seria discografica pregatita de Corul Madrigal pentru Sarbatorile de Paste din acest an. In luna martie, alaturi de Casa de discuri Roton Music, a fost lansat „Ave Maria”, albumul dedicat Pastelui celebrat de credinciosii catolici si protestanti. Albumele se pot achizitiona de aici.

Citește în continuare