Skip to content

Cosmina Stratan “N-as supravietui nici doua zile fara umor si impreuna cu mama reusim sa facem misto de cele mai complicate contexte.”

photo Laurentiu Raducanu

In luna martie, actorii si mamele lor sunt prezenti pe urban.ro intr-un proiect special care urmareste sa va arate cat de importanta e sustinerea parintilor in cazul in care tinerii aleg o meserie vocationala, dar si sa aduca multumiri emotionante mamelor de orice varsta si din orice generatie.

Cosmina Stratan a ajuns in atentia lumii intregi odata cu rolul din filmul “Dupa Dealuri”, in regia lui Cristian Mungiu, rol pentru care a primit premiul de interpretare la Festivalul de film de la  Cannes.

La inceputul acestui an, publicul cinefil a vazut-o pe ecran marein cel mai recent film al lui Arnaud Despechin, „Frate si sora”, cu Marion Cotillard in rolul principal. Filmul a facut parte din selectia oficiala de la Cannes, si este o poveste despre secrete de familie si legaturi de sange care nu mai pot fi ignorate.

In aceste zile o puteti vedea in cinematografe in filmul lui Radu Potcoava, „Baietii buni ajung in Rai”.

Ce a zis mama ta cand i-ai spus ca dai la teatru?

Ai mei au stofa de visatori profesionisti, asa ca s-au bucurat cand au aflat ca-mi dau demisia de la job si incep o facultate noua cu profil artistic. Nu eram deloc in punctul in care sa dau din nou la facultate, deci surpriza a fost cu atat mai mare pentru ei. Mama e si mare cinefila, a vazut mult mai multe filme decat mine; si eu am vazut foarte multe filme. 

Ti-a vazut spectacole/ filme? Care? Si ce opinie a avut 

Da, nu cred ca i-a scapat nimic, nici spectacole, nici filme,  insa am motive s-o suspectez de subiectivitate atunci cand imi da feedback. Dar chiar si asa, eu fiind destul de autocritica inca, imi prinde bine o incurajare neconditionata indiferent de cat de tare gafez din punctul meu de vedere. 

Pentru ce i-ai multumi mamei tale, ceva care iti este util acum in meseria pe care o ai…

Pentru umorul cu care reuseste sa trateze aproape orice situatie. N-as supravietui nici doua zile fara umor si impreuna reusim sa facem misto de cele mai complicate contexte.  

Citește în continuare