Skip to content

(galerie foto) Costumele spectaculoase purtate de Beyonce in prima seara a turneului mondial RENAISSANCE. Sunt creatii semnate de Alexander McQueen, Balmain, Mugler, Loewe, Tiffany si Stuart Weitzman.

Beyoncé a demarat „Renaissance World Tour” la Stockholm, marcand primul sau turneu din ultimii cinci ani. Artista a creat din nou un show memorabil pentru publicul din Europa si America de Nord, peste 46.000 de spectatori au vazut in premiera spectacolul care a inclus 36 de melodii si 9 schimbari complete de costum (au fost in jur de 12 costume in total).

Turneul Renaissance promoveaza albumul cu acelasi nume — de altfel majoritatea pieselor incluse in setlistul concertului sunt extrase de pe cel mai recent disc — dar include si cele mai cunoscute melodii ale lui Beyonce.

Spectacolul dureaza aproape trei ore, este impartit in sapte parti si include, printre altele, un cal acoperit in cristale, un tanc, un leagan pe care Beyonce se plimba deasupra publicului si costume realizate de cei mai cunoscuti designeri europeni.

„Opening Act” include hituri precum „Dangerously in Love 2” si  “I’m Goin’ Down”, un cover dupa Mary J. Blige. Sectiunea „Renaissance” aduce „Cozy” si „Alien Superstar” iar „Motherboard” vine cu „Energy” si „Break My Soul”, single-ul care a promovat noul album.  „Opulence” aduce „Formation”, “Run the World (Girls)” si „Diva”, „Anointed” prezinta hiturile „Love on Top” si „Crazy in Love” iar Mind Control, finalul showului, include “America Has a Problem” si se incheie cu “Summer Renaissance”.

In total, turneul va ajunge in 56 de alte orase, pe langa Stockholm, bucurand mai intai fanii din Europa, apoi in Canada si mai apoi pe stadioanele din SUA.

Inspirate de tema noului album — despre care puteti citi mai jos, este un material dedicat club-culture — motivele care predomina scena concertului sunt luminile si culorile. Mai multe tinute sunt acoperite cu materiale holografice sau reflectorizante, una dintre cele mai spectaculoase rochii schimbandu-si culoare cand era expusa la lumina UV. Este vorba despre o creatie a brandului japonez Anrealage – care a prezentat piese similare in show-ul sau de toamna/iarna 2023.

Printre cele mai extravagante costume purtate de Beyonce — si de „armata” ei de dansatori alaturi de care executa coregrafiile in sincron perfect — se numara creatii Jonathan Anderson pentru Loewe, Sarah Burton pentru Alexander McQueen si Olivier Rousteing pentru Balmain.

Pentru noul turneu, Beyonce si echipa ei de stilisti au apelat atat la designerii preferati — Balmain a lansat recent o colectie inspirata de noul album al artistei — dar si la creatori de moda care au reinterpretat body-urile pe care cantareata le poarta de obicei pe scena in materiale, siluete si croiuri noi.

Toate tinutele au fost accesorizate cu bijuterii Tiffany – Beyonce este ambasadorul brandului – si cizme sau pantofi de la Stuart Weitzman.

„Renaissance World Tour” este primul turneu solo al lui Beyoncé de la „Formation World Tour” din 2016. 

In 2018, Beyonce a pornit intr-un turneu comun cu sotul ei, JAY-Z, si a oferit o reprezentatie memorabila in calitate de cap de afis la Festivalul Coachella. Cea mai recenta prestatie pe scena a venit la inceputul acestui an cand a sustinut un concert privat in Dubai, pentru care a fost platita cu 24 de milioane de dolari.

Citește în continuare