Skip to content

Cate Blanchett si 10 aparitii superbe pe covorul rosu la deschiderea Festivalului de Film de la Venetia.

Cate Blanchett a tinut un discurs motivational pentru industria cinematografica in cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului International de Film de la Venetia.

Mesajul lui Blanchett, care prezideaza juriul de la Venetia la un an dupa ce a condus juriul de la Cannes, a fost „show must go on” si a indemnat la solidaritate, la sustinere reciproca si la un restart al cinematografiei.

Alaturi de Alberto Barbera, directorul Festivalului de Film de la Venetia, au urcat pe scena directorii celor mai mari festivaluri de film din Europa: Thierry Fremaux de la Cannes, Lili Hinstin de la Locarno, Vanja Kaludjeric de la Rotterdam, Karel Och de la Karlovy Vary si Jose Luis Rebordinos din San Sebastian.

A 77a editie a evenimentului reuneste cel mai mare numar de regizori, actori de top si directori de festivaluri vazut de la inceputul pandemiei de Coronavirus. Intreaga lume urmareste cu atentie desfasurarea de forte de la Venetia pentru a intelege daca un eveniment de o asemenea amploare poate fi dus la capat in conditii de siguranta, fara incidente medicale.

Directorii de festivale vor avea intalniri cu policienii in zilele urmatoare pentru a le cere ajutorul in sprijinirea industriei cinematografice europene.

Strazile de langa Palazzo del Cinema din Venetia au fost goale in seara deschiderii Festivalului de Film deoarece protocolul interzice accesul publicului in zona covorului rosu.

Organizatorii festivalului au luat toate masurile de precautie posibile si i-au obligat pe toti invitatii sa poarte masti de protectie atat in interiorul cat si in exteriorul zonelor de proiectie.

Intre scaune va fi lasat un loc liber, celor care intra in sala li se va lua temperatura iar invitatii veniti din afara spatiului Schengen sunt obligati sa se testeze inainte si dupa aterizarea in Venetia.

Printre invitatii cei mai cunoscuti se numara actorul Matt Dillon care face parte din juriu alaturi de Blanchett, regizorul spaniol Pedro Almodovar care va lansa scurtmetrajul „The Human Voice” si actrita Tilda Swinton care a urcat pe scena pentru a primi trofeul pentru intreaga cariera.

Lista celor mai asteptate premiere cinematografice la Venetia o gasiti mai jos:

Dupa luni de zile in care aparitiile extravagante pe covorul rosu au lipsit din spatiul public, prezenta eleganta a lui Cate Blanchett a adus zambete si optimism.

Pe langa mesajele de incurajare destinate industriei cinematografice din intreaga lume, Blanchett a pregatit un mesaj legat de tinutele pe care le va purta pe covorul rosu la Venetia.

Elizabeth Stewart, stilista lui Cate, a declarat ca majoritatea aparitiilor vor fi in haine deja purtate in trecut. Acest obicei va fi preluat si de alte actrite prezente pe covorul rosu.

Dupa incheierea festivalului, o parte din rochiile sau accesoriile purtate pe covorul rosu vor fi vandute in scopuri caritabile. Toti banii stransi vor fi donati catre doua organizatii: Facing History care lupta impotriva rasismului si UN Women care militeaza pentru egalitatea intre sexe si drepturile femeilor.

Cate a deschis covorul rosu intr-o rochie Esteban Cortazar pe care a mai purtat-o in 2015 la premiera filmului Carol din Londra.

Tilda Swinton a purtat o rochie Chanel si o masca delicata creata de James Merry, un designer islandez cunoscut pentru mastile, accesoriile si palariile avangardiste pe care le-a purtat Bjork in ultimii ani. Masca va fi scoasa la licitatie pe site-ul Chic Relief.

Mai jos gasiti fotografii cu Laura Morante, Sveva Alviti,  Linda Caridi, Vera Arrivabene, Viola Arrivabene, Elodie in Versace, Lotte Verbeek intr-o rochie Alberta Ferreti care va fi donata.

Citește în continuare