Skip to content

Crina Semciuc: “Ii multumesc mamei ca mi-a daruit iubire, ca m-a invatat sa iubesc viata, sa privesc doar inainte si sa nu renunt niciodata”

In luna martie, actorii si mamele lor sunt prezenti pe urban.ro intr-un proiect special care urmareste sa va arate cat de importanta e sustinerea parintilor in cazul in care tinerii aleg o meserie vocationala, dar si sa aduca multumiri emotionante mamelor de orice varsta si din orice generatie.

Pe Crina Semciuc o puteti vedea la Teatrul National din Bucuresti in spectacolele „Repetitie pentru o lume mai buna”, dramatizare de Mihai Radu si Ionut Sociu dupa romanul omonim de Mihai Radu, regie Radu Afrim, 2023,”Exil”, text si regie Alexandra Badea, 2022,“Parinti si copii” de Brian Friel, dramatizare dupa romanul lui Turgheniev, regia Vlad Massaci, 2022.

Ati vazut-o in Oameni de treaba, pentru care a fost nominalizata la Premiile Gopo pentri cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Mai are o nominalizare la Gopo , pentru rol principal, pentru filmul #Selfie si a castigat un premiu UNITER pentru debut pentru  rolul Lena din piesa Leonce si Lena.

Este si ea mama a doi copii.

Ce a zis mama ta cand i-ai spus ca dai la actorie?

Mama m-a indrumat sa fiu actrita: eram in clasa a VII-a cand a venit acasa si mi-a zis ca s-a infiintat o clasa de actorie, iar eu trebuie sa fac parte din ea.
Mami a fost actrita la teatrul muzical din Galati, unde am petrecut multe ore alaturi de ea pe scena sau in sala de repetitie, unde am vazut cum prinde viata magia.
Am fost tot timpul indragostita de teatru, insa eram foarte timida si imi era teama sa visez ca as putea sa fiu ca mama. Dar mama nu a renuntat, fara increderea si sustinerea ei cu siguranta nu as fi dat la teatru. 
Ti-a vazut spectacole/ filme? Care? Si ce opinie a avut …
Normal! Mama a vazut tot! Imi aduc aminte cum ma suna dupa fiecare episod din serialul  „Cu un pas inainte” si cum povesteam despre ce am facut bine sau nu, a vazut toate filmele in care am jucat, si a fost prezenta in sala la fiecare spectacol. Mi-a urmarit fiecare pas in cariera, m-a ascultat multe ore atunci cand eram singura si nesigura, cand imi era frica sau cand nu stiam in ce directie sa merg, a fost acolo sa ma asculte, sa ma ghideze. M-a ajutat sa raman eu, in orice situatie, mi-a oferit timp, iubire, incredere, m-a ascultat cand toti erau prea ocupati. Pe mama am simtit-o tot timpul ca o leoaica pentru noi.

Pentru ce i-ai multumi mamei tale, ceva care iti este util acum in meseria pe care o ai…
As vrea sa ii multumesc ca mi-a daruit iubire, ca m-a invatat sa iubesc viata, sa-i vad pe cei din jurul meu, asa cum sunt ei, sa-i respect, fara sa-i judec, sa privesc doar inainte si sa nu renunt niciodata.

Citește în continuare