Skip to content

Cum a devenit Antonio Banderas proprietar de teatru, in urma unui atac de cord

Zile trecute Antonio Banderas a revenit in atentia lumii pentru ca a regizat in Spania un musical despre o trupa de actori care dau auditie pentru un spectacol pe Broadway, “A chorus line”. Musicalul este pus in scena la teatrul pe care Banderas l-a cumparat in orasul lui natal – Teatro de Soho CaixaBank, si a avut premiera duminica trecuta.

Actorul american, de origine spaniola, intentioneaza ca anul viitor sa duca spectacolul si pe Broadway si sa faca un turneu national in Spania alaturi de noua sa productie, in care are si unul din rolurile principale, .

Cunoscut publicului din toata lumea mai ales datorita rolurilor sale din peste 100 de filme, Antonio Banderas a ramas intotdeauna fidel teatrului si a jucat periodic pe scenele din Spania, in limba natala.

Noua companie de teatru – care include si o scoala cu o capacitate de 600(!!) studenti  – este rezultatul direct al revelatiilor dupa atacul de cord pe care Banderas l-a suferit in 2017, la 59 de ani.

“Atunci am realizat ca nu e timp de pierdut si trebuie sa fac lucrurile la care visez, ca nu trebuie nici sa le aman, nici sa nu spun ceea ce gandesc. Cand esti la un pas de moarte realizezi ca toate lucrurile pe care le credeai importante la un anumit moment, dispar si conteaza doar lucrurile esentiale. In plus, contul tau bogat din banca devine un lucru foarte Machiavelian – intelectual,” spune Banderas care traieste in acest moment una dintre cele mai bune etape din cariera sa.

Prietenia cu Pedro Almodovar si sinceritatea dintre ei a dus la realizarea unor momente exceptionale in filmul „Pain and Glory” cu care ambii artisti au acum sanse la Oscar

Antonio Banderas este detinatorul rolului principal din filmul prietenului sau, Pedro Almodovar, „Pain and Glory”, o poveste inspirata din viata lui Almodovar, dar care i se potriveste si lui. In film, Banderas este un regizor candva foarte de succes si talentat care, odata cu varsta incepe sa realizeze greselile morale pe care le-a facut si, in contextul unor probleme de sanatate, ajunge dependent de heroina.

Banderas a recunoscut in perioada de promovare a filmului ca, atunci cand a citit prima data scenariul, a descoperit lucruri pe care nu le stia despre Almodovar, in ciuda prietenei lor care dureaza de mai bine de 40 de ani.

Rolul din acest film i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes din primavara si e unul dintre actorii despre care se vorbeste ca e pe lista scurta, dar foarte aglomerata, pentru nominalizarea la Oscar: Robert De Niro (“The Irishman”), Leonardo DiCaprio (“Once Upon a Time in Hollywood”), Joaquin Phoenix (“Joker”), Adam Driver (“Marriage Story”), Jonathan Pryce (“The Two Popes”), Robert Pattinson (“The Lighthouse”), Christian Bale (“Ford v Ferrari”), Paul Walter Hauser (“Richard Jewell”)

Banderas a ajuns la Hollywood gratie prieteniei cu Madonna care il vazuse in filmele lui Almodovar

Antonio Banderas and Madonna (Photo by Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Antonio Banderas si-a dorit in copilarie sa se faca fotbalist, dar o fractura complicata la picior i-a oprit orice posibilitate de performanta in sport. A ajuns la actorie pentru ca ii placea inca din scoala sa apara in micile montari si, in 1982 l-a vazut si distribuit Almodovar in filmul lui de debut “Labyrinth of Passion”. Cinci ani mai tarziu a aparut in “Law of desire”, al aceluiasi Almodovar, film in care s-a sarutat cu un barbat, realizand astfel primul sarut gay din cinematografie.

In 1991 Madonna l-a adus la Hollywood si, in ciuda faptului ca vorbea o engleza minimala, si-a invatat rolurile fonetic pentru fiecare film reusind sa castige atentie internationala cu rolul iubitului avocatului Andrew Becket din filmul “Philadelphia”. Filmul a fost marea revelatie la Oscar si de box office in 1993, Banderas a jucat alaturi de Tom Hanks care era avocatul bolnav de SIDA, iar cariera lui a luat amploare si a ajuns astazi la 110 filme.

Citește în continuare