Skip to content

Curatarea scalpului in cativa pasi. De ce are nevoie de detoxifiere

O „detoxifiere” a scalpului este, in esenta, o metoda de masare a pielii prin periaj sau folosirea unui scrub exfoliant, care ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, la decuplarea porilor de pe scalp si la indepartarea acumularii de produse din foliculii de par. Acest procedeu poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea mancarimii, matretii si a altor forme sau iritatii.

Luati in considerare o detoxifiere a scalpului daca intampinati uscaciune excesiva, mancarime, matreata sau disconfort general

Scalpul este piele is la fel ca tenul are nevoie de exfoliere. Imaginati-va ca atunci cand nu va ingrijiti tenul aveti drept urmari iritatii, rozacee sau acnee. Fiind o zona sensibila prin detoxifierea scalpului veti reechilibra sanatatea pielii. De fiecare data cand aplicati un produs la nivelul acestuia va recomandam sa tineti cont de faptul ca este necesara o cantitate mica pentru a avea parte de rezultatele promise.

Cel mai eficient mod de a incepe sa eliminati reziduurile de la nivelul scalpului este sa efectuati periajul parului inainte de culcare. Pasul urmator ar fi aplicarea unui scrub o data pe saptamana cu un produs precum Low Key Cleansing Walnut Scalp Scrub de la IGK. Prin masarea acestuia cu varful degetelor veti curata, calma si purifica scalpul, oferindu-i revitalizare dupa folosirea in exces a produselor de styling, a vopselei de par sau a instrumentelor de coafat. Produsul contine zahar, otet din cidru de mere care curata, iar uleiul de nuci hidrateaza si hraneste.

Indiferent daca optati pentru un produs profesional prin care sa faceti acest procedeu sau daca doriti sa incercati o masca naturala realizata in casa tineti cont ca tratamentul aplicat pe scalp sa contina cel putin unul din urmatoarele ingrediente:

Aloe Vera. Enzimele proteolitice ale gelului descompun celulele moarte ale pielii si promoveaza vindecarea. Calmeaza mancarimile si dermatita seboreica si ajuta la diminuarea inflamatiei scalpului cauzata de matreata. Curata eficient foliculul de par, eliminand sebumul suplimentar (uleiul) si reziduurile din alte produse de par. Aloe contine vitaminele A, C si E. Toate cele trei vitamine contribuie la fluctuatia celulara, favorizand cresterea parului sanatos.

Otet din cidru de mere. Contribuie la echilibrarea substantelor nutritive alcaline, care sunt ideale pentru nivelul pH-ului scalpului si care ar trebui sa fie in jur de 5,5. De asemenea, contine componente care stimuleaza cresterea parului, cum ar fi vitaminele B si C. In plus, pentru cei care prezinta iritatii, otetul de mere are proprietati antiinflamatorii si reduce matreata.

Argila bentonita. Se gaseste de obicei sub forma de pulbere si este incarcata cu minerale care au rolul de a purifica porii si de a elimina sebumul.

Ghimbir. Are „proprietati termogene” sau, cu alte cuvinte, potentialul de a crea caldura prin stimularea metabolica, care ajuta la vindecarea scalpului.

Zahar. Cand vine vorba de ingrijirea scalpului, zaharul este un ingredient excelent pe care trebuie sa il cautati ca fiind un element cheie. Calmeaza excesul de sebum si evita acumularea produsului in timp ce hidrateaza scalpul.

Pentru a evita incarcarea excesiva a scalpului incercati sa va alegeti atent produsele pe care le folositi, indeosebi samponul si balsamul, care si ele la randul lor sunt sortate pe categorii in functie de tipul de par. Va recomandam sa cereti sfatul unui profesionist pentru o alegere optima a acestora.

Citește în continuare