Skip to content

Daft Punk lanseaza piesa „The Writing of Fragments of Time” de pe versiunea aniversara a albumului „Random Access Memories”. La 2 ani dupa destramare, trupa ofera fanilor acces in culisele unor momente cheie din cariera lor.

Dupa ce au lansat un cont de TikTok la finalul anului trecut, grupul Daft Punk a anuntat planurile de relansare al celui de-al patrulea si ultimul album al lor, Random Access Memories (RAM).

La 10 de ani la lansarea materialului premiat cu 5 trofee Grammy, inclusiv „Albumul anului” si „Inregistrarea anului”, muzicienii Thomas Bangalter si Guy-Manuel de Homem-Christo ofera fanilor acces in culisele unui moment cheie din cariera lor.

Pentru inceput, Daft Punk a dezvaluit prima piesa de pe noua versiune a albumului RAM: „The Writing of Fragments of Time”, cu Todd Edwards.

Noua melodie, care este ilustrata printr-un videoclip regizat de Cédric Hervet, detaliaza compozitia si inregistrarea colaborarii dintre Daft Punk si Todd Edwards, „Fragments of Time”. Potrivit unui comunicat de presa, piesa face trimitere la „Giorgio by Moroder” in care Giorgio Moroder vorbeste despre procesul sau creativ si ascensiunea spre notorietate.

„The Writing of Fragments of Time”, care dureaza putin peste 8 minute, este o parte semnificativa a celor 35 de minute de inregistrari inedite pe care Daft Punk le promite pe viitorul lor disc. 

Versurile pentru „Fragments of Time” au fost scrise si inregistrate cu Todd Edwards, prieten si colaborator de lunga durata al Daft Punk, care a lucrat pentru prima data cu trupa la piesa „Face to Face” de pe albumul „Discovery” din 2001). Melodia pe care o puteti asculta mai jos este rezultatul sesiunii de inregistrarii de pe 29 februarie 2012 cand o caseta audio a inregistrat procesul din spatele creatiei piesei, inclusiv conversatii dintre Edwards si Bangalter.

Noua versiune a albumului va fi lansata pe 12 mai si va „trage cortinapentru a dezvalui unele momente intime ale procesului de creatie de la realizarea celebrului album din 2013.

Potrivit comunicatului de presa remis de Daft Punk: ”Aceasta cea mai noua piesa din spatele scenei intrezareste adevaratii oameni la lucru, cu toate indoielile, entuziasmul si imperfectiunile primei versiuni. Versurile scrise in acea zi au fost din perspectiva viitorului eu al colaboratorilor, speculand cum s-ar simti in viitor ca si cum si-ar aminti acest moment creativ specific, creand astfel o naratiune a unei nostalgii viitoare. Ascultarea versurilor zece ani mai tarziu, impreuna cu procesul creativ din spatele lor, ofera ascultatorilor sentimentul unor reflectii in oglinda intr-o bucla infinita, imprumutand o previziune existentiala ca si cum ar crea o capsula sonora a timpului.”

Reeditarea RAM va fi disponibila pe 12 mai in mai multe formate, inclusiv LP, CD, streaming si va fi disponibila pentru descarcare. Tracklistul include Give Life Back to Music, The Game of Love, Giorgio by Moroder, Within, Instant Crush, Lose Yourself To Dance, Touch, megahitul Get Lucky, Beyond, Motherboard, Fragments of Time, Doin’ it right, Contact, GLBTM, Horizon, Infinity Repeating (2013 Demo), GL (Early Take) Prime (2012 Unfinished), LYTD (Vocoder Tests) si Touch (2021 Epilogue).

Daft Punk a fost un duo francez de muzica electronica format in 1993, la Paris, de Thomas Bangalter si Guy-Manuel de Homem-Christo.

Considerati la scara larga drept unul dintre cele mai influente trupe din istoria muzicii dance, ei s-au bucurat de o popularitate uriasa la sfarsitul anilor 1990. Au obtinut aprecierile criticilor si succes comercial in anii urmatori, combinand elemente de muzica house cu funk, disco, indie rock si pop.

In februarie 2021, trupa Daft Punk a anuntat printr-un videoclip enigmatic numit „Epilogue” ca se va desparti definitiv, dupa 28 de ani de cariera si zeci de hituri prin care au readus influentele funk si disco la radio.

In clipul postat online, muzicienii Thomas Bangalter si Guy-Manuel de Homem-Christo, imbracati in faimoasele costume de roboti, si-au luat la revedere in mijlocul desertului inainte ca unul dintre ei sa se autodistruga.

Ulterior, Bangalter a revenit cu un proiect muzical creat pentru un spectacol de balet al Operei Nationale din Bordeaux, in sud-estul Frantei. Anul trecut, grupul a creat un cont de TikTok, mai multe detalii puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare