Skip to content

In weekend are loc Dambovita Delivery, o serie de activitati edu-sportive pe rau si pe strada. Va puteti plimba cu catnotca, ambarcatiunea gandita de Ivan Patzaichin pentru turismul lent

Fata de alte orase din lume care valorifica raurile care trec prin urbea lor, Bucurestiul este inca foarte in urma, desi potentialul Dambovitei este urias. Evenimentul Dambovita Delivery, care are loc in perioada 17-19 septembrie 2021, isi propune transformarea raului intr-un spatiu public, in care oamenii sa se bucure de apa, de fauna si flora si de comunitatea din jurul lui.

Evenimentul face parte din Street Delivery si Saptamana Dezvoltarii Durabile, iar comunitatea creativa Nod Makerspace alaturi de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 se mobilizeaza pentru a realiza o serie de activitati edu-sportive pe rau si pe strada, alaturi de implementarea unor interventii urbane punctuale.

Pentru acest eveniment, publicul se poate plimba cu canotca, vineri, intre orele 19.00-20.00, apoi sambata, intre 12.00-16.00 si duminica, de la 16.00-20.00. Sunt programate inclusiv plimbari cu SUP-ul, iar programul complet al evenimentului este disponibil aici.

Despre canotca, marele sportiv Ivan Patzaichin spunea ca „Din dorinta de a promova mestesugul romanesc, dar si de a veni in sprijinul turistilor, am inventat CANOTCA. Am numit-o asa dupa lotca de la care preia materialul si dupa canoe de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral “made in Romania”, cu un design unicat, facuta din lemn preluand mestesugul marangozilor din Delta. Rowmania incurajeaza produsele si traditiile locale, insa reinventate pentru o experienta turistica moderna”.

Ivan Patzaichin a incetat din viata pe 5 septembrie 2021, a fost un foarte mare caracter, de o bunatate si o generozitate, de o timiditate si o gingasenie care te emotionau cand il aveai in fata pe uriasul care a venit la 16 ani la Bucuresti din Mila 23 ca sa se faca campion. Nu si-a pus nicio clipa problema ca exista alta cale in sport: el a fost din prima campion.

Evenimentul cuprinde si o serie de discutii despre potentialul explorarii zonei Dambovitei, printre care o discutie despre fauna damboviteana, pe marginea cartii „Manifest pentru Dunare” – autor Doru Panaitescu, unde prezentarea va fi realizata de catre Vlad Cioflec, Asociatia Parcul National Vacaresti (vineri, intre orele 19:00-20:00) sau dezbaterea “Dambovita Smart River. Raul in oras”, care va avea loc pe pontonul plutitor, iar evenimentul va fi disponibil si online ( duminica, ontre orele 10.00-11.00).

De asemenea, exista o serie de ateliere pentru copii, dar si zona de food&drink si muzica. Zona de desfasurare a evenimentului este intre Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160) si Biblioteca Nationala.

Citește în continuare