Skip to content

In acest weekend la Dambovita Delivery puteti sa va plimbati cu canotca Ivan Patzaichin pe Dambovita. Evenimentul, care are agrement pe rau, concerte si un targ local, se desfasoara in zona Timpuri Noi -Mihai Bravu

In acest week end are loc Dambovita Delivery 2023, evenimentul manifest organizat de Nod Makerspace si Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 care vrea sa revitalizeze segmentul de rau si parte din Splaiul Unirii in zona Timpuri Noi – Mihai Bravu. Locuitorii orasului Bucuresti si turistii vor avea prilejul sa se bucure de un spectacol al naturii prin culoare, muzica si activitati pentru toate gusturile si varstele.

Intr-o era in care tehnologia acapareaza si ne indeparteaza de natura, evenimentul manifest Dambovita Delivery 2023 ne invita sa ne re-conectam cu apa.

In cadrul proiectului „Saptamana europeana a dezvoltarii durabile: Dambovita Delivery 2023” va fi lansat ansamblul de mobilier stradal “Dambovita Apa Dulce” – solutia propusa pentru a avea un rau cu apa curata. Acesta va fi alcatuit din info-point si cismea publica, loc de odihna si un mecanism-prototip de colectare deseuri ne-biodegradabile din apa.

Pe langa avantajele practice de pastrare a apei curate, prototipul propus are un potential major de a creste gradul de constientizare a publicului cu privire la problema managementului deseurilor pe apa si in jurul ei.

Vineri, 22 septembrie, la Nod Makerspace, va avea loc conferinta de presa cu cele doua teme de larg interes pentru locuitorii si vizitatorii Bucurestiului: stadiul proiectului de revitalizare coerenta a raului Dambovita, initiat de Grupul de Lucru G-DAM, si administrarea deseurilor pe apa, cu obiectivul de a capacita diferitele institutii cu atributii privind Dambovita pentru a adopta proceduri eficiente de colectare deseuri de pe apa, pe baza unei solutii inovative si extrem de concreta, propusa de experti din industriile creative din grupul Nod Makerspace. Conferinta va favoriza dezbateri privind asumarea, imbunatatirea si replicarea de solutii de prevenire a producerii deseurilor pe apa si pe uscat.

Pe 23 si 24 septembrie, participantii la eveniment au ocazia sa descopere raul Dambovita dintr-o perspectiva noua, prin plimbari pe apa cu canotcile PATZAIKIN, iar iubitorii de sporturi pe apa vor putea sa se bucure in siguranta de o diversitate de activitati nautice, de la caiac la paddleboard, intr-un cadru urban reconectat la natura, prin redefinirea relatiei vizitatorilor festivalului cu apa care strabate orasul.

Comunitatea de artisti Ilustromania si-a propus ca in acest an sa sustina Dambovita Delivery si sa integreze un numar mare de artisti locali care sa contribuie la misiunea evenimentului manifest prin desfasurarea de ateliere de creatie pe tematica de apa, sustenabilitate, ecologie. Cateva dintre cele prezente se concentreaza pe: colaje, lucru manual, string art, desen si pictura, benzi desenate.

Podul Abatorului va fi transformat intr-un spatiu reper, atractiv si colorat iar cuva raului va fi animata cu picturi ale animalelor autohtone, precum un omagiu inchinat biodiversitatii regiunii.

Cladirea Industriei Bumbacului va servi ca panza pentru un mural impresionant, care va conecta prin ilustratie ecologia si arta, doua valori cheie aflate la fundamentul evenimentului. Vizitatorii vor putea sa exploreze murale, graffiti, caligrafie, stickere, paste-ups, mici instalatii de street art din cadrul Bucharest Sticker Fest si vor putea participa la ateliere de design botanic, de string art, de reciclare si sa invete cum isi pot crea propriile accesorii.

Doua scene vor gazdui sesiuni cu selectii muzicale oferite de DJ locali, creand atmosfera perfecta pentru dans si distractie. Iubitorii de teatru vor avea parte de reprezentatii cu actori talentati, iar galeriile si expozitiile de arta din cadrul evenimentului manifest vor oferi un spatiu de contemplare si apreciere ale artelor vizuale contemporane.

Pentru cei ce isi doresc sa inceapa ziua cu energie si revitalizare, yoga matinala pe rau ofera o combinatie ideala de miscare si relaxare in inima orasului. Zona dedicata sporturilor urbane va atrage atat practicanti, cat si spectatori, iar sesiunile de dans in aer liber vor aduce ritm si culoare evenimentului.

Citește în continuare