Skip to content

David Garrett concerteaza la Arenele Romane pe 18 august. Spectacolul face parte din turnelul „Iconic Tour 2023” care promoveaza noul album al violonistului

David Garrett ajunge la Bucuresti cu turneul de promovare al noului album  „ICONIC”, lansat de Deutsche Grammophon, spectacol care a facut deja vanzari de peste 100.000 de bilete, iar alte 26 de concerte sunt deja sold-out.

In plin sezon estival, David Garrett revine la Bucuresti si va concerta in prezenta publicului din Romania, pe 18 august, la Arenele Romane, o locatie adecvata conceptului scenic al show-ului „ICONIC”. Astfel, admiratorii violonistului David Garrett se vor putea bucura de un concert neconventional de muzica clasica, sustinut in aer liber, incepand cu ora 20:00.

Pentru prima data, violonistul David Garrett evolueaza pe aceeasi scena in formula de trio, alaturi de  Franck van der Heijden la chitara si Rogier van Wegberg la bas creand o atmosfera intima, relaxata si, in acelasi timp, plina de emotie.

Concertul „ICONIC” reprezinta un omagiu adus marilor violonisti ai epocii de aur, acei violonisti legendari ale caror capodopere muzicale l-au inspirat pe David Garrett inca din copilarie.

Repertoriul ales pentru show-ul „ICONIC” aduce in prim plan piese ale virtuozilor viorii, precum Zino Francescatti, Arthur Grumiaux, Jascha Heifetz, Fritz Kreisler sau Yehudi Menuhin care, de-a lungul timpului, i-au cucerit pe iubitorii de muzica clasica din intreaga lume.

Cu noi aranjamente pentru vioara, chitara si orchestra realizate de David Garrett si de colegul sau de trupa Franck van der Heijden, concertul aduce in prim plan interpretari rare ale unor lucrari muzicale celebre semnate de Bach, Dvořák, Gluck, Kreisler, Mendelssohn sau Schumann.

Programul concertului „ICONIC” cuprinde melodiile care l-au insotit pe David Garrett pe tot parcursul artistic, repere muzicale descoperite in copilarie si aprofundate pana in prezent.

Pana in prezent, programul turneului cuprinde peste 55 de concerte in 12 tari. Pe langa Germania si Austria, David Garrett va concerta pe cele mai mari scene din Elvetia, Luxemburg, Danemarca, Polonia, Italia, Bulgaria, Cehia, Turcia, Georgia, Singapore si, bineinteles, Romania. Alte 25 de concerte in 7 tari, inclusiv Australia si China, se afla pe lista turneului amplu din acest an.

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online exclusiv de pe Eventim.ro, precum si din magazinele partenere ale agentiei de bilete. Preturile biletelor variaza in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza: Cat. 4 – 220 lei, Cat. 3 – 300 lei, Cat. 2 – 390 lei, Cat. 1 – 490 lei si VIP – 590 lei.     

David Garrett a inceput sa cante la vioara la varsta de patru ani. Si-a facut debutul pe scena la varsta de zece ani si a devenit cel mai tanar artist care a semnat vreodata un contract cu casa de productie Deutsche Grammophon, doar trei ani mai tarziu.

 In adolescenta si-a construit o cariera solo stelara inregistrand „24 de Capricii pentru vioara solo” semnate de compozitorul italian Niccolo Paganini. Ulterior, s-a inscris la renumita scoala Juilliarddin New York fiind unul dintre primii elevi ai lui Itzhak Perlman.

In ultimele doua decenii, a cantat cu unele dintre cele mai importante orchestre alaturi de dirijori faimosi in intreaga lume si a ajuns la inimile unui public nou, pe intreg mapamondul, prin intermediul concertelor crossover care includ imnuri rock, sonate clasice, piese solo si muzica de film. Dezvaluind povestea parcursului sau artistic, uneori dificil, de la varsta frageda a unui copil minune la viata de adult a unui artist de succes, prima sa carte autobiografica, intitulata  „Daca ai sti” (Wenn ihr wüsstet), a fost publicata de Heyne Verlag la inceputul anului 2022.

Citește în continuare