Skip to content

De neratat. Victor Rebengiuc in spectacolul „Tatal” (la Teatrul Bulandra), dupa textul lui Florian Zeller. Antony Hopkins a castigat Oscarul pentru cel mai bun actor pentru filmul inspirat din acest spectacol de teatru

Stagiunea teatrala a inceputului acestui an se incheie cu avanpremiera unui spectacol care are toate datele unei productii exceptionale. Tatal de Florian Zeller, cu Victor Rebengiuc in rolul principal, in regia lui Cristi Juncu la Teatrul Bulandra. Primul spectacol e pe 11 iunie, bilete gasiti aici.

Textul scris de Zeller este cel care a stat la baza filmului lui de debut, The Father, nominalizat la Oscar, cu Anthony Hopkins in rolul principal.

Spectacolul este o poveste de familie serioasa si realista asupra lumii, privita prin ochii unui barbat care se confruntă cu dementa; o ilustrare dramatica a pierderilor fizice care apar impreuna cu cele mentale.

In montarea de la Bulandra in rolul lui Anne, fiica, va fi Ana Ioana Macaria, iar alaturi de ea si Victor Rebengiuc (tatal) vor mai fi Catalin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Varlan, Constantin Dogioiu.

Traducerea textului ii apartine lui Carmen Iernila, iar adaptarea scenica a fot reaalizata de Raluca Aprodu.

Va fi extrem de emotionant sa-l vedeti pe domnul Victor Rebengiuc in ipostaza unui batran singuratic si irascibil, care-si inaltura pas cu pas ingrijitorii prin comportamentul sau si care isi reaeaza relatia cu fiica sa printre amintiri care se destrama.

Astazi publicul din toata lumea stie acest text din perspectiva lui Anthony Hopkins din filmul The Father. Dupa ce  a citit scenariul Hopkins i-a spus regizorului autor Zeller ca vrea sa faca filmul in 4 luni maximum si il roaga sa includa in film o arie din Pescuitorii de perle”  de Georges Bizet, marturisind ca mereu a visat sa faca un film care sa contina aceasta muzica.

Florian Zeller

„The Father” a fost initial un spectacol de teatru care s-a jucat cu foarte mare succes in Londra. Florian Zeller a cucerit lumea teatrului din Franta si Marea Britanie cu acest spectacol dar si cu urmatorul „The Son”, despre un adolescent care e depresiv si are o cadere nervoasa, aflandu-se intr-o situatie in care parintii nu stiu cum sa reactioneze.

Ca si la prima piesa scrisa de Florian Zeller, si acest spectacol e inspirat din viata sa, dramaturgul regizor marturisind ca a experiment aceasta intamplare ca parinte. Florian Zeller (40 de ani) e casatorit cu actrita Marine Delterme de mai bine de zece ani si au impreuna un copil; in familie mai este inca un copil dintr-o relatie anterioara a sotiei. Pentru a nu fi foarte dureros pentru intreaga lui familie, Zeller a decis ca spectacolul „The Son” sa se joace numai in engleza, la Londra si nu si la Paris.

In Romania se mai joaca si alte spectacole pe texte de Zeller.

Citește în continuare