Skip to content

Demi Moore a deschis defilarea Fendi din cadrul Saptamanii Modei Haute Couture. Colectia este inspirata de „Orlando” al Virginiei Woolf.

Demi Moore a fost invitatul-surpriza al defilarii Fendi din cadrul Saptamanii Modei Haute Couture din Paris. Actrita a deschis prezentarea de moda pentru primavara-vara 2021 intr-o tinuta reprezentativa pentru noua colectie cu aspect androgin.

Prezenta actritei de 58 de ani pe podiumul Fendi a marcat o ocazie speciala: prima colectie creata de designerul britanic Kim Jones pentru casa de moda italiana.

Moore a scris pe contul de Instagram ca prezenta pe podiumul de moda i-a indeplinit un vis din adolescenta si i-a multumit lui Jones pentru invitatie.

Noua colectie este inspirata de sculpturile lui Bernini si de nuvela Orlando a Virginiei Woolf care include un protagonist androgin care isi schimba sexul deseori de-a lungul istoriei.

Defilarea a fost prezentata, asa cum a fost cazul cu toate evenimentele din cadrul Saptamanii Modei de la Paris, strict in mediul digital si nu a avut invitati in primele randuri, asa cum era obiceiul inaintea pandemiei.

Accesoriile au fost create de Silvia Venturini, bijuteriile de Delfina Delettrez, hairstylisul a fost Sam McKnight care era preferatul Printesei Diana iar pentru machiaj a lucrat Peter Philips, directorul liniei de produse de machiaj de la Christian Dior.

Designerul Kim Jones a devenit cunoscut dupa faimoasa colaborare dintre Supreme si Louis Vuitton care a ramas un hit in randul adolescentilor. A lucrat pentru brandul mass-market Umbro si a condus timp de trei ani divizia masculina de la Dior.

Noua colectie Haute Couture este o noua aventura pentru Jones care a lucrat la tinute din confortul fermei Charleston din Suessex acolo unde designerul a fost crescut in copilarie si unde locuieste in prezent.

Intr-un interviu acordat revistei Vogue, Jones a descris colectia precum o calatorie din mijlocul grupului Bloomsbury din care a facut parte si Virginia Woolf pana la Galeriile Borghese din Roma: „Orlando a fost publicata in 1928 iar Fendi a fost fondat in 1925.”

Alaturi de Demi Moore au mai defilat alte supermodele ale anilor ’90: Kate Moss, Christy Turlington, Naomi Campbell dar si modele din noua generatie: Cara Delevingne si Bella Hadid.

Mai jos puteti vedea cele 18 tinute prezentate de Fendi ca parte din noua colectie. A fost inspirata de schitele predecesorului lui Jones la conducerea Fendi, Karl Lagerfeld. Geniul care a redefinit Fendi si Chanel si care a trecut in nefiinta in urma cu doi ani, a lasat in urma arhivele din ultimii 54 de ani.

Citește în continuare