Skip to content

Depeche Mode lanseaza un ceas cu Hublot, in editie limitata de 100 exemplare. Este inspirat de albumul Memento Mori si estetica trupei si va reaminteste sa va bucurati de prezent.

Producatorul de ceasuri elvetiene Hublot anunta o colaborare cu Depehe Mode: o noua versiune a modelului Spirit of Big Bang.

Ceasul aduce un omagiu celui mai recent album al trupei britanice: Memento Mori, numit dupa o expresie latina care inseamna “adu-ti aminte ca vei muri“. Similar mesajului discului Depeche Mode, ceasul isi propune sa le reaminteasca oamenilor sa traiasca pe deplin in prezent si sa pretuiasca timpul petrecut pe Pamant.

Ceasul inspirat din estetica trupei are o carcasa din ceramica de 42 mm si o luneta asortata, decorata cu stifturi piramidale, iesite in relief.

Foto: Hublot

Intitulat “The Spirit of Big Bang Depeche Mode”, ceasul a fost creat in colaborare cu membrii trupei (ramasi in viata) Dave Grahan si Martin Gore. Designul combina motivul craniului – o emblema aparuta in videoclipul care anunta revenirea trupei anul trecut – cu o clepsidra pentru a simboliza trecerea timpului. 

Centrul cadranului este umplut cu mici sfere ceramice negre care se misca in mod simbolic inainte si inapoi pe masura ce incheietura mainii se afla in actiune, transmitand conceptul de Memento Mori. 

De-a lungul cadranului, la ora 6 apar initialele DM, logo-ul trupei britanice. Indicii orelor iau forma unor stifturi in forma de piramida, un motiv reluat pe luneta din ceramica neagra.

Mecanismul de incarcare automata are o rezervare de putere de 50 de ore.

Fiecare exemplar “Spirit of Big Bang Depeche Mode” este insotit de doua curele, usor interschimbabile datorita sistemului patentat One Click. 

Prima este realizata din materiale reciclate si Velcro, in conformitate cu initiativele Conservation Collective privind poluarea cu plastic. Cea de-a doua, din cauciuc negru, se activeaza cu o inchizatoare pliabila din titan negru. Acesta include stifturile in forma de piramida deja prezente pe luneta si pe cadran, repetita acestui motiv exprima ideea rocilor puternice, rezistente in timp.

In total vor fi vandute numai 100 de exemplare din aceasta editie limitata, fiecare va fi livrat intr-o cutie speciala care va contine un vinil de 10 minute cu piesa Wagging Tongue a trupei Depeche Mode. Vinilul este disponibil doar ca parte a acestui pachet, fiind produs din PVC reciclat, cu ajutorul energiei verzi.

Mai multe despre ceas gasiti aici, pretul este de 35.400 de euro.

Hublot si Depeche Mode au inceput sa colaboreze in 2010, gasind un punct comun in filozofia dedicata sensibilizarii publicului si strangerii de fonduri pentru cauze de mediu si umanitare. 

De acum 14 ani, acest parteneriat a fost reinnoit cu ocazia fiecarui turneu ulterior al trupei britanice si a strans peste 2,3 milioane de dolari americani pentru Teenage Cancer Trust si alte organizatii caritabile.

In martie 2023, dupa ce Depeche Mode si-a anuntat revenirea prin lansarea Memento Mori, cel de-al 15-lea album al trupei, impreuna cu un turneu mondial, Hublot a creat un proiect pentru a contribui la strangerea de fonduri pentru Conservation Collective, o organizatie caritabila globala care reuneste o retea de fundatii filantropice regionale ce lucreaza pentru a proteja, conserva si restaura mediile naturale. 

Datorita finantarii Depeche Mode & Hublot, prima runda de proiecte care abordeaza poluarea cu plastic la nivel local in 2023 a sprijinit sapte initiative cu impact in sapte tari, iar alte trei runde de finantare vor permite in curand o alta serie de schimbari pozitive asupra mediului inconjurator. Proiectele au ca scop impulsionarea initiativelor de gestionare a deseurilor, de eliminare a plasticului si de curatare a spatiilor contaminate.

Dave Grahan si Martin Gore au declarat: ”Sincere multumiri colaboratorului nostru de lunga durata Hublot pentru sponsorizarea eforturilor caritabile ale Memento Mori World Tour ‘s si pentru ca s-a alaturat eforturilor noastre de sustinere a The Conservation Collective. Acesta este un moment important pentru trupa, revenind in turneu pentru prima data dupa cinci ani si este incredibil de semnificativ sa avem din nou alaturi de noi un partener atat de bun.”

Albumul Memento Mori poate fi ascultat mai jos.

Citește în continuare