Skip to content

(UPDATE) DEPECHE MODE revine la Bucuresti pe 26 iulie 2023 cu turneul mondial „Memento Mori”. Descarcati aplicatia iabilet pentru a cumpara bilete din 5 octombrie. Pentru cei fara cod special, bilete de vineri, 7 octombrie

Depeche Mode, Martin Gore, Dave Gahan, Copyright: Sven Darmer, .2022

Legendara trupa Depeche Mode revine la Bucuresti in vara anului viitor. Trupa va sustine un concert pe 26 iulie 2023 iar biletele vor fi puse in vanzare din 5 octombrie cu un cod special obtinut via aplicatia iabile, sau de vineri 7 octombrie online fara nicio restrictie pe la bilete.emagic.ro si in retelele iaBilet.ro si Entertix.ro.

Concertul face parte din turneul mondial “Memento Mori” si va avea loc la Arena Nationala, in cadrul unul eveniment organizat de Emagic.

Fanii Depeche Mode inscrisi pe siteurile Emagic, iaBilet si Entertix au acces la presale incepand din 5 octombrie, la orele 10:00, cu ajutorul codului primit pe email.

Depeche Mode au anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Berlin, lansarea unui nou album, urmata de un turneu mondial. Cel de-al cinsprezecelea album de studio Depeche Mode va purta numele de “Memento Mori’’ si se va lansa in primavara lui 2023.

Discutand despre Memento Mori, Martin Gore a declarat: “Am inceput lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioada. Dupa pierderea lui Fletch, am decis sa continuam, fiind convinsi ca el asta si-ar fi dorit, iar acest lucru nu a facut decat sa confere proiectului o semnificatie aparte”.

Din cauza unei probleme medicale, Andy Fletcher a murit pe 26 mai 2022, iar de atunci, membrii trupei Depeche Mode, cantaretul Dave Gahan si compozitorul principal Martin Gore, nu au mai avut nicio iesire publica. Recent, au postat imagini cu ei inapoi in studio iar acum au anuntat albumul „Memento Mori” pe care il veti asculta inaintea concertului de pe Arena Nationala de pe 26 iulie 2023.

“Lui Fletch i-ar fi placut la nebunie acest album. Suntem nerabdatori sa impartasim acest material cu voi si de abia asteptam sa vi-l prezentam live in concertele de anul viitor” – a adaugat Dave Gahan.

Turneul Memento Mori va fi cel de-al 19-lea turneu Depeche Mode si primul dupa mai bine de cinci ani. Cel mai recent si cel mai indelungat turneu Depeche Mode – “Global Spirit Tour” (2017-2018) – peste 130 de concerte – a adus trupa in fata a peste 3 milioane de fani, atat in Europa, cat si in America de Nord.

Depeche Mode a concertat de trei ori in Romania, in 2006, 2013 si 2017 (la Clluj), iar pana in prezent, au 14 albume, cel mai recent fiind publicat in 2017, „Spirit”.

Depeche Mode a fost fondata in 1980, in Anglia, iar grupul initial a fost format din Dave Gahan (voce), Martin Gore (chitara, clape) si Andy Fletcher (bas, clape). Formatia a debutat discografic cu ”Speak & Spell” (1981), iar cele mai titrate albume ale sale sunt ”Black Celebration” (1986), ”Violator” (1990) si ”Exciter” (2001).

Din 2020, trupa este si parte din Hall of Fame, insa din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc online, Depeche Mode prezentand un video de multumire.

In documentarul dedicat “Spirits in the forest” al trupei Depeche Mode, care are in plan principal povestile fanilor trupei, apare si un roman, Cristian Flueraru. Documentarul a fost distribuit in cinematografele din intreaga lume in noiembrie 2019.

Pentru a surprinde viata reala a fanilor DM, o echipa de filmare a fost acasa la 6 fani fideli, in tarile in care s-au nascut, chiar daca rama documentarului e concertul de la Berlin care a incheiat turneul de promovare al albumului „Spirit”.

Filmul a fost regizat de Anton Corbjin, genul creativ din spatele albumului video “Live in Berlin”, dar si al videoclipurilor “Behind the Wheel,” “Personal Jesus” sau “A Question of Time.”

Filmul „Spirits in the forest” si-a propus sa arate cum si de ce popularitatea si relevanta trupei a continuat sa creasca de-a lungul carierei lor, dar si incredibila putere a muzicii lor de a crea comunitati, de a ajuta oamenii sa-si depaseasca momente dificile si sa fie conectati indiferent de barierele de limba, tara, gen, varsta sau context.

Citește în continuare