Skip to content

Despre Urban.ro

Povestea Urban.ro

In 2007, Bobby Voicu si Cristina Chipurici (Pyuric) au  fondat blogul Monden.Info. Proiectul, axat pe muzica, a evitat subiecte ce priveau viata privata a artistilor si, contrar numelui, s-a focusat pe articole precum: interviuri cu artisti romani (Smiley, Alex Velea, Andreea Balan, Directia 5, Hi-Q, Guess Who etc.) dar si straini (Maroon 5, Fergie, Reamonn, Shaggy, Nelly Furtado, Jay Sean, Fedde Le Grand, Eve, Morcheeba, Busta Rhymes) ; lansari de videoclipuri si melodii ale cantaretilor autohtoni (Andreea Banica, Inna, Guess Who, Andreea Balan, Puya etc.) ; poze si video making-of realizate la filmari de clipuri ; poze si recenzii de la cele mai importante evenimente (concerte, lansari, festivaluri); trailere si recenzii de filme; stiri si editoriale privind industria muzicala.

La scurt timp, Monden.Info a devenit cel mai apreciat blog pe aceasta nisa.

In 2008, este cumparat de catre Orlando Nicoara.

In perioada 2008 – 2009, Monden.info castiga premiul de “Cel mai bun blog de muzica” la RoBlogFest, urmand ca in 2010 sa sponsorizeze categoria respectiva.

 

In 2009, Cristina Chipurici a fost primul blogger roman acreditat la cel mai mare festival al industriei muzicale: MIDEM (se tine la Cannes din 1967 si participa anual peste 10.000 de oameni din industrie) si la NRJ Music Awards.

 

In 2010, a fost invitata de Avon la concertul Black Eyed Peas de la Londra (O2 Arena, 27 mai), ca reprezentant al online-ului romanesc.

 

Edi Enache a fost invitat in toamna 2010 de Orange la concertul Lady Gaga de la Budapesta.

 

In primavara 2011, Edi a petrecut impreuna cu Maroon 5 o zi in studioul lor de inregistrari de la Londra si a avut ocazia sa le ia un interviu (in cadrul campaniei Coca-Cola Live Sessions).

 

In vara lui 2011 proiectul trece la un urmator nivel si devine urban.ro – site de going-out cu accent pe muzica.

 

Relansarea acestuia cuprinde schimbari pe diferite planuri: trecerea de la blog la site, schimbarea numelui/domeniului – Monden.Info devine Urban.ro. In ceea ce priveste partea editoriala, Urban.ro continua directia inceputa de Monden.Info (premiere de piese si clipuri romanesti, recenzii filme/concerte, editoriale privind industria muzicala, interviuri cu artisti romani si straini) insa dezvolta si rubrici noi precum cea de Lifestyle sau cea de “Evenimente”.

Pentru a cunoaste echipa Urban.ro va rugam sa vizitati adresa: urban.ro/echipa-contact.

Citește în continuare