Skip to content

(video) Diana Ross lanseaza teaserului primului videoclip filmat in ultimii 10 ani. Este un mesaj de multumire pentru copiii ei care au ingrijit-o in perioada pandemiei.

Cantareata Diana Ross ofera un prim trailer pentru primul videoclip pe care il va lansa dupa mai bine de 10 ani. Melodia se numeste „All is well” si este primul single extras de pe albumul „Thank You” pe care il va lansa la finalul acestei saptamani.

Teaserul incepe cu procesul de realizare a unei sedinte foto si se incheie cu un cadru cu Ross care sta pe un scaun vintage si canta versurile melodiei. Intr-o declaratie oficiala trimisa presei, cantareata a povestit ca „fiii mei mi-au dat increderea necesara si m-au incurajat sa fac acest videoclip. Dupa ce am petrecut aproape 2 ani fara sa urc pe scena si fara sa fiu in fata unei camere de filmat, ei m-au sprijinit, au avut grija de mine si s-au asigurat ca ma obisnuiesc, usor-usor, sa fiu din nou inconjurata de oameni.”

Ross face referire la o problema identificata de tot mai multi oameni care sunt afectati de perioadele indelungate de izolare, in incercarea de a se proteja de pandemie. Psihologii din intreaga lume au atras atentia asupra unor categorii de public care sunt mai sensibile la aceste efecte iar cei varstnici sunt categoria cea mai predispusa la anxietate si amplificarea unor temeri profunde.

Titlul melodiei pare sa aduca un mesaj optimist si o urma de speranta: „All is well” (Totul este bine)”. Ross a adaugat ca „am petrecut ultimul an in studioul de inregistrari de acasa iar noile melodii sunt o reflexie a bucuriei, iubirii si recunostintei pe care le simt in fiecare zi. Este un album in care apreciez viata cu tot ce are ea, inclusiv cu voi. Am simtit ca e necesar sa creez un album care sa insemne ceva si sa raspunda la ceea ce se intampla in intreaga lume. Prin puterea muzicii, sper sa deschidem un dialog, sa ne sprijinim unii pe altii si deciziile pe care le luam.”

Pe langa piesele meditative, noul album va include si piese ritmate precum „If the world just danced” care a fost lansata in urma cu 2 luni printr-o campanie care a incurajat oamenii sa posteze filmulete cu ei dansand pe melodia lui Ross.

„If the world just danced” a fost lansat cu un videoclip sub forma unui montaj cu cele mai simpatice momente de dans postate de fanii artistei.

„Thank You” este primul album lansat de Diana Ross dupa „I love you” din 2006. Este sprijinit de Decca Records, casa de discuri fondata in 1929 care ii mai are in portofoliu pe Dame Shirley Basey si Andrea Bocelli. Printre producatorii cooptati pentru realizarea noilor melodii se numara creatorii unora dintre cele mai mari hituri din ultimii ani: Jack Antonoff care a lucrat cu Lorde, Lana del Rey si Taylor Swift, Jimmy Naples cunoscut pentru colaborarile cu Sam Smith si Prince Charlez care ii creeaza o parte din melodiile Rihannei.

Ajunsa la varsta de 77 de ani, Diana Ross a cunoscut succesul alaturi de grupul The Supremes, cea mai bine vanduta trupa a anilor ’60. In anii ’70 a inceput o cariera solo care a generat 24 de albume si peste 70 de milioane de albume si single-uri vandute. 

Nascuta in 1944 in Detroit, cariera lui Ross a inceput in 1959 cand s-a alaturat unor prietene din cartier pentru a forma grupului vocal pop-soul Primettes. Casa de discuri Motown le-a descoperit, le-a semnat si le-a redenumit „The Supremes”. Trupa era formata din ROss, Mary Wilson si Florence Ballard care a fost inlocuita in 1967 de Cindy Birdsong. In decurs de un deceniu, The Supremes au obtinut 12 hituri pe primul loc al clasamentelor printre care „Baby love” (1964), „Stop! In the name of love” (1965), „One day we’ll be together” (1969). In 1967, grupul a fost redenumit „Diana Ross and The Supremes”, prefigurand cariera solo a lui Ross care a inceput in 1970.

Inepand cu „Ain’t no mountain high enough” de pe albumul de debut „Diana Ross”, artista s-a bucurat de o cariera cu zeci de hituri. A primit toate premiile si onorurile care exista in SUA pentru cei care au avut succes si au influentat muzica ultimului secol, fiind numita „comoara nationala”, „legenda” si una dintre cele mai cunoscute si recognoscibile voci din istoria muzicii. Pe langa acestea, s-a bucurat de succes si in lumea filmului unde a castigat un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar pentru prestatia din „Lady Sings the Blues” din 1972. Ulterior a mai aparut in „Mahogany” (1975), „The Whiz” (1978) sau „Out of darkness” 1994 care i-a adus o alta nominalizare la Globurile de Aur.

Citește în continuare