Skip to content

Din 4 decembrie puteti vizita CASA COLINDELOR, sediul corului MADRIGAL. Mergeti cu copiii pentru o experienta unica care recupereaza memoria copilariei dumneavoastra

In perioada 4 – 24 decembrie 2022, sediul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” se transforma in CASA COLINDELOR si se deschide pentru public. MADRIGAL – CASA COLINDELOR va putea fi vizitata din 4 decembrie pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11 din Bucuresti, de luni pana duminica.

Vizitatorii vor putea sa isi programeze un tur ghidat, care va recrea povestea culturala si sonora a Craciunului in Romania postbelica, trecand prin istoria de aproape 60 ani a ansamblului, care, la trei ani de la infiintare, in 1966, in plina dictatura, a redat Craciunul romanilor.

Orarul de vizitare, programarile si biletele sunt disponibile pe platforma Bilete.ro, la LINK https://www.bilete.ro/madrigal-casa-colindelor/

„In pragul Craciunului si a aniversarii de 60 de ani de existenta a Corului Madrigal, transformam sediul nostru intr-o capsula a timpului. Este vorba despre un spectacol, o experienta interactiva si senzoriala ce va purta publicul prin decenii, istorii, emotii si amintiri. Madrigalul este echivalent, pentru romani, cu serbarea Craciunului, interzisa de regimul comunist in sens spiritual, dar posibila prin sunetul colindelor cantate cu atat de mult curaj de corul nostru. Casa Colindelor este un demers prin care reamintim omenilor unde nu ar trebui sa ne intoarcem vreodata, dar mai ales cat de mult poate schimba societatea un demers cultural, muzical, precum a facut Marin Constantin in 1966” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” si realizatorul conceptului CASA COLINDELOR.

De aproape 6 decenii bucuria Craciunului este legata cu fire invizibile de un sunet – cel al Madrigalului. Comunismul a incercat sa taie orice legatura cu zona sacra, a pus catuse cuvintelor si oamenilor, dar nu a putut incatusa sunetul Corului Madrigal. In vremuri in care orice era cenzurat, colindele Madrigalului au zburat catre lume, ca niste pasari ale sperantei. Inregistrarile ilicite cu colindele Madrigalului au impanzit Romania, ca o retea invizibila si secreta, readucand bucuria Craciunului in casele romanilor.

Conceptul MADRIGAL – CASA COLINDELOR este creat de Emil Pantelimon, scenografia – Vladimir Turturica. Light design – Alin Popa, video mapping – Dorin Popovici.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a f0st infiintat in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011) si a sustinut mii de concerte aplaudate in intreaga lume, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala.

In noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Dupa aproape 60 de ani de activitate neintrerupta, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, institutie publica de concerte de importanta nationala, aflata in subordinea Ministerului Culturii din Romania, isi continua parcursul sau de diplomatie culturala, fiind unul dintre cele mai longevive si apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal deruleaza Programul National Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare sociala prin muzica a copiilor din Romania, initiat de maestrul Ion Marin, care reuneste in prezent peste 1.800 de coruri si peste 60.000 de copii din tara si diaspora.

Citește în continuare