Skip to content

Disney a anuntat al doilea film „Lion King”. Va fi regizat de Barry Jenkins, castigator al Oscarului pentru „Moonlight”.

Dupa cateva luni de speculatii, studiourile Disney au confirmat lucrul la un prequel pentru „Lion King”. Noul film de animatie va fi regizat de Barry Jenkins, cunoscut pentru hitul „Moonlight” care i-a adus trei premii Oscar printre care „Cel mai bun regizor” si „Cel mai bun film” din 2016.

Scenariul pentru noul „Lion King” va fi scris de Jeff Nathanson care a lucrat si pentru primul film in care a adaptat povestea desenelor animate din 1994 devenite clasice.

„Lion King” a fost unul dintre cele mai mari succese Disney din ultimii ani. A avut incasari de 1,6 miliarde de dolari din box office si a fost unul dintre cele mai apreciate, premiate si vizionate filme din 2019.

Barry Jenkins a preluat stafeta de la Jon Favreau care a regizat primul „Lion King” si a inovat prin folosirea unor efecte speciale de ultima generatie .

Favreau a folosit efecte CGI nemaivazute pana la acel moment in animatie pentru a recrea peisajele Africane si animalele cat mai aproape de realitate. Rolurile principale au fost jucate Beyonce (Nala), Donald Glover (Simba), James Earl Jones (Mufasa) si Seth Rogen (Pumba)

Urmatorul film a fost descris de Disney ca fiind un prequel, actiunea se va intampla inaintea povestii din „Lion King” si va explora destinele personajelor animate inaintea aparitiei lui Simba. Momentan nu au fost confirmata lista actorilor care isi vor imprumuta vocile pentru aceasta productie.

Jenkins a declarat ca „Mi-am ajutat sora sa creasca doi baieti in anii ’90, am crescut cu aceste personaje. E un vis implinit sa lucrez cu Disney in extinderea acestei povesti magnifice despre prietenie, iubire si mostenirea pe care o lasam in urma. In acelasi timp, imi voi continua munca de cronicar al vietilor si sufletelor din diaspora Africana.

„Lion King” este a doua productie pe care Barry Jenkins o regizeaza pentru Disney, avand in lucru si un film biografic despre viata coregrafului Alvin Ailey pentru Searchlight, divizia de filme castigatoare a de Oscar a companiei.

Succesul filmului „Moonlight” i-a adus lui Jenkins numeroase proiecte cu marile studiouri de la Hollywood. Tocmai a terminat de regizat „The Underground Railroad”, un serial realizat pentru Amazon bazat pe cartea scrisa de Colon Whitehead care a castigat premiul Pulitzer.

Separat, a scris scenariul pentru „Flint Strong”, un film despre viata Clarissei „T-Rex” Shields, prima femeie din SUA care a devenit campioana Olimpica la box.

Jenkins a lucrat si pentru Netflix unde a adaptat scenariul documentarului „Virunga” despre luptele duse pentru a salva populatia de gorile din muntii din Congo.

In ultimii ani, Disney a refacut mai multe povesti indragite lansate initial sub forma unor desene animate.

Folosind noile tehnologii disponibile, Disney a creat versiuni actualizate pentru „Frumoasa si Bestia”, „Dumbo” sau „Aladdin” care au devenit fenomen in randul noii generatii de copii.

Recent, Disney a anuntat ca filmul Aladdin lansat anul trecut va beneficia de o continuare iar „Peter Pan & Wendy” va avea o versiune live action:

Intre timp, filmul „Mulan” a intrat in cinematografele din Romania la finalul saptamanii trecute:

Citește în continuare