Skip to content

Paul Mescal, Barry Keoghan, Harris Dickinson si Charlie Rowe i-ar putea juca pe legendarii The Beatles in cele patru filme regizate de Sam Mendes. Proiectele vor crea, in premiera, o franciza Beatles.

La inceputul acestui an, regizorul Sam Mendes a anuntat ca va crea o franciza cinematografica in jurul fenomenului muzical The Beatles. Mendes — cunoscut pentru productii precum American Beauty, 1917 dar si doua filme din seria James Bond —, colaboreaza cu Sony si Apple Corps. pentru patru filme biografice, cate unul despre fiecare artist care a facut parte din Beatles.

Zilele trecute au aparut informatii neconfirmate, potrivit carora ar fi fost aleasa distributia celor patru proiecte.

Potrivit The InSneider, au fost alesi Harris Dickinson in rolul lui John Lennon, Paul Mescal in rolul lui Paul McCartney, Barry Keoghan in rolul lui Ringo Starr si Charlie Rowe in rolul lui George Harrison.

Fiecare film se va concentra pe cate un membru in parte al celebrei trupe britanice si se presupune ca toate vor avea premiera in cinematografe in 2027.  

In privinta distributiei, studiourile Sony nu au confirmat momentan cele patru nume vehiculate la scara larga in presa americana. Insa optiunile ar fi ideale pentru a atrage publicul tanar la cinema, in special pentru ca Dickinson, Mescal si Keoghan sunt printre cei mai populari tineri actori pe retelele de socializare.

Mescal este cunoscut pentru rolurile sale din Normal People, Aftersun si All of Us Strangers, urmand sa joace primul sau rol important in “Gladiator 2”. Actorul are un farmec aparte iar in rolurile sale reda o profunzime emotionala care se aliniaza cu personalitatea lui McCartney. In acelasi timp, fiind de origine irlandeza, Mescal va avea o provocare in a-si adapta modulatia vocala pentru a-l reprezenta in mod convingator pe McCartney, nascut in Liverpool.

John Lennon va fi interpretat de Harris Dickinson.

Dickinson, de origine britanica, a aparut recent in Triangle Of Sadness, Where the Crawdads Sing The King’s Man si The Iron Claw iar in curand il veti vedea in viitorul film al lui Steve McQueen,  Blitz, despre care se zvoneste ca va fi prezentat la Festivalul de Film de la Venetia. Desi nu seamana neaparat cu John Lennon, Dickinson are carisma si versatilitatea necesare pentru a surprinde personalitatea complexa a lui Lennon, care varia de la spiritualitate si rebeliune la introspectie si pace.

Ringo Starr va fi interpretat de Barry Keoghan. La randul lui irlandez, la fel ca Mescal, Keoghan s-a bucurat de mare succes in ultimul an cu roluri in The Banshees of Inisherin si Saltburn. Recent, a aparut si la Festivalul de la Cannes in filmul Bird, al Andreei Arnold.

George Harrison va fi interpretat de Charlie Rowe. Mai putin cunoscut decat ceilalti actori din lista, Rowe a jucat in filmul biografic Rocketman al lui Elton John si in serialul Slow Horses.

Potrivit Metro.co.uk, reprezentantii lui Rowe ar fi negat zvonurile, actorul nu ar fi confirmat pentru acest rol si ar fi luati in calcul alti actori. 

McCartney, Starr si familiile defunctilor John Lennon si George Harrison, au cedat pentru prima data drepturile de autor pentru a fi ecranizate atat povestile lor dar si muzica The Beatles.

Sam Mendes

Este prima data cand Apple Corps, compania care administreaza muzica si imaginea The Beatles, semneaza un astfel de acord.

Intr-o declaratie oferita presei americane, Mendes a spus ca se simte onorat sa ilustreze povestea celei mai mari trupe rock din toate timpurile si “incantat sa provoc notiunea de ceea ce constituie o excursie la film.”

Pe langa regie, Mendes va produce filmele alaturi de Pippa Harris, partenera sa de la Neal Street Productions, si de Julie Pastor de la Neal Street. Jeff Jones va fi producator executiv pentru Apple Corps Limited.

Sony Pictures Entertainment va finanta si va distribui toate cele patru filme in cinematografe in 2027. Momentan nu se cunosc detalii despre distributie sau planurile de lansare insa producatorii promit ca “strategia va fi inovatoare si revolutionara”. Se refera la faptul ca in ultimii ani experienta mersului la cinematograf este puternic influentata de campania de promovare a unui proiect — cum a fost exemplul Barbie si Oppenheimer din vara anului trecut.

Producatoarea Pippa Harris a declarat la randul ei ca “intentionam ca aceasta sa fie o experienta cinematografica unica, emotionanta si epica: patru filme, spuse din patru perspective diferite, care spun o singura poveste despre cea mai celebra trupa din toate timpurile. Este un privilegiu imens sa avem binecuvantarea celor de la The Beatles si a celor de la Apple Corps pentru a face acest lucru.”

In ultimii ani, echipa de promovare The Beatles a lucrat intens si pare ca fiecare piesa a indicat catre momentul anuntului filmelor. Treptat, povestea trupei a fost reamintita publicului larg: au fost lansate melodii, au fost deschise expozitii si magazine de tip pop-up si a fost lansata cartea “The Beatles. O istorie.” de Craig Brown, fiind tradusa si in limba romana.

Citește în continuare