Skip to content

Documentarul portret despre Michelle Obama are premiera pe 6 mai 2020, pe Netflix. Plus 40 tinute spectaculoase purtate de-a lungul timpului.

Filmul este un documentar intim despre viata, sperantele si legaturile umane ale primei doamne a SUA, Michelle Obama, din timpul turneului literar pentru cea mai vanduta biografie „Becoming” („Povestea mea”), care s-a desfasurat in 34 de orase in perioada 2018-2019.

Documentarul este regizat de Nadia Hallgren si prezinta povestile oamenilor pe care Michelle Obama i-a cunoscut in timpul turneului de promovare a cartii, care a fost gestionat de promotorul american Live Nation si a avut amploarea unui turneu rock, cu un sir de date toate sold-out.

Nadia Hallgren, o veterana a documentarelor cinematografice, a insotit-o pe fosta prima-doamna in timpul turneului de provomare a cartii traduse deja in peste 20 de limbi si vanduta in mai mult de 11 milioane de exemplare. Vorbind despre dificultatea de a filma persoane inconjurate de serviciile secrete, Hallgren a mentionat ca a fost obligata sa filmeze in spatii private, restrase, care le-a permis sa contruiasca o relatie mai apropiata cu cei prezenti. Hallgren a realizat recent scurtul documentar „After Maria”, care analizeaza efectul uraganului Maria asupra familiilor din Puerto Rico.

Filmul documentar „Becoming” este cea mai recenta lansare a companiei de productie infiintata de Barack si Michelle Obama, Higher Ground Productions.

Colaborarea exclusiva cu Netflix s-a dovedit deja fructuoasa. Prima lor productie, „American Factory”, de Julia Reichert si Steven Bognar, a castigat anul acesta premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. Recent, compania a lansat si filmul „Crip Camp: A Disability Revolution”, regizat de James LeBrecht si Nicole Newnham si au in plan si alte proiecte, inclusiv o serie-drama intitulata „Bloom”, care se desfasoara in lumea modei din New York-ul postbelic.

Intr-o declaratie, Michelle Obama a precizat ca experienta turneului, calatoriile, intalnirile si conectarea cu oamenii din orasele lumii i-au transmis ideea ca ceea ce impartasim in comun este profund si real si nu poate fi minimalizat.

Popularitatea fostei prime doamne a facut-o sa devina un candidat potential complementar in campania prezidentiala din 2020. Joe Biden, presupusul candidat democrat, a declarat recent ca ar alege-o vice-presedinte fara sa clipeasca.

Fosta prima doamna a recunoscut ca momentul lansarii unui film despre comunitate este dificil si distantarea sociala nu este simpla nici pentru ea, fiind o persoana care adora imbratisarile. In timpul izolarii la domiciliu, fosta prima-doamna citeste carti copiilor intr-o serie online numita „Zilele de luni cu Michelle Obama”.

Mai jos veti gasi o galerie foto cu cele mai frumoase aparitii ale Fostei Prime Doamne a Statelor Unite ale Americii.

Stilul lui Michelle Obama ramane unul dintre cele mai mai memorabile dintre doamnele care au locuit in Casa Alba. A devenit un fashion icon, a indraznit sa poarte rochii mult mai decupate, mai excentrice si mai extravagante decat ce vazusem anterior la sotiile Presedintilor americani. De la printuri florale la culori neon si taieturi asimetrice, puterea pe care transmis-o stilul doamnei Obama a ajutat la schimbarea rolului femeilor in societate.

Citește în continuare