Skip to content

Incepe DokStation Music Documentary Film Festival. Povestile lui Sinéad O’Connor, Cesária Évora, Leonard Cohen sau Jim Morrison se pot vedea ca film

Ajuns la a sasea editie, DokStation Music Documentary Film Festival incepe astazi in Club Control, si se desfasoara pana pe 25 septembrie, oferind cinefililor surprize muzicale despre

Sinéad O’Connor, Cesária Évora, Sheryl Crow, a-ha, Kate Bush, Leonard Cohen si Jim Morrison, care sunt doar o parte dintre artistii ale caror povesti vor putea fi urmarite pe marele ecran. In total, 29 de filme au fost selectate pentru aceasta editie.

Genuri muzicale ca underground, grunge, funk, indie, alternative rock, rock clasic, dar si bossa nova, jazz si multe altele vor fi prezentate publicului larg cu povesti despre artistii pe care ii admiram si ascultam, in filme documentare despre viata si activitatea lor.

Festivalul debuteaza miercuri, 21 septembrie, de la ora 18, la Control Club, cu proiectia in premiera nationala a documentarului „Anonymous Club” (2021), despre cantautoarea australiana Courtney Barnett.

In aceeasi seara, scena underground autohtona este reprezentata prin documentarul „Swamp City” (2021), proiectia fiind insotita de un concert al trupei cult timisorene Arc Gotic.

Joi, 22 septembrie, DokStation continua cu filme despre curentul grunge si indie, dar si cu documentare despre artisti consacrati: Bryan Ferry si a-ha la Apollo111 Teatrul, Leonard Cohen la Control Club, Patti Smith si Sinéad O’Connor la Gradina cu Filme.

In paralel, proiectia in premiera nationala a documentarelor „Cesária Évora” (2022) si „Between Times and Worlds – A Musical Journey Through Romania” (2022) va fi insotita de un concert al Corinei Sirghi alaturi de Taraful Jean Americanu, la Expirat – Halele Carol.

Programul DokStation de vineri, 23 septembrie, aduce, in premiera, filme cu si despre cantautorul englez Paul Weller si legenda funk Rick James, la Apollo111, artistul de origine algeriana Rachid Taha si vedeta britpop Damon Albarn, la Control Club, americanii Dinosaur Jr. si britanicii Talk Talk, la Expirat; la Gradina cu Filme, o seara dedicata vocilor feminine: Kate Bush si Sheryl Crow.

Sambata, 24 septembrie, DokStation continua cu premiere, filme despre artistul francez Sébastien Tellier is legendarii Bee Gees, la Apollo111, o seara alternative rock cu documentare despre trupele dEUS si IDLES, la Control Club, dar si intalniri cu legendele classic rock Jim Morrison si King Crimson, la Gradina cu Filme.

Programul de sambata are si doua productii despre formatii ucrainene cunoscute publicului din Romania: „Dakh Daughters: ROSES – Film Cabaret” (2020) si „DakhaBrakha: On the Road” (proiectie in premiera a unei versiuni rough cut, filmul urmand sa fie finalizat in 2023), ce vor fi prezentate la Expirat – Halele Carol.

DokStation se incheie duminic, 25 septembrie, la Control Club, cu alte doua lungmetraje documentare in premiera: „Other, Like Me: The Oral History of COUM Transmission & Throbbing Gristle” (2020) si „Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan” (2020) – un film emotionant despre frontman-ul trupei irlandeze The Pogues.

Evenimentul se desfasoara la Control Club, Apollo111, Expirat si Gradina cu Filme, iar biletele se pot achizitiona de aici.

Citește în continuare