Skip to content

Dorina Lazar este de astazi, din nou, managerul Teatrului Odeon

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan,  a anuntat astazi ca a semnat dispozitia privind reintegrarea Dorinei Lazar pe postul de manager al Teatrului Odeon.

Dorina Lazar fusese demisa in 2017, a dat Primaria Capitalei in judecata, a castigat procesul, insa s-a tot intarziat aplicarea hotararei judecatoresti care era definitiva.

Nicusor Dan a precizat intr-o postare pe facebook “Am vorbit astazi la telefon cu Dorina Lazar si m-am bucurat sa-i pot da vestea buna pe care o astepta de atâta vreme: incepand de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Ii doresc mult succes!”

Dorina lazar are 80 de ani, este actrita a Teatrului Odeon din 1969, iar din 2003 pana in 2017 a fost directorul acestui teatru (care se afla in subordinea si administrarea Primariei generale a Capitalei)

Are peste 100 de roluri in treatru si film, iar sub managementul sau Teatrul Odeon a avut unele dintre cele mai renumite si premiate productii ( cu regizori consacrati la vremea montarilor la Odeon – Mihai Maniutiu, Alexandru Dabija, Gelu Colceag, Dinu Cernescu, Alexa Visarion, dar si cu mai tineri regizori la vremea primelor lor montari aici – Radu Afrim, Dragos Galgotiu), fiind de altfel primul teatru care s-a indreptat si catre zona de teatru dans- dans contemporan, dar si catre musical, prin galele organizate alaturi de Razvan Mazilu.

Zilele acestea, Dorina Lazar poate fi vazuta pe Netflix in filmul Monstri al regizorului Marius Olteanu, care e disponibil de ieri online. 

Citește în continuare