Skip to content

In Dubai s-a creat un oras subacvatic pentru pasionatii de scufundari. Noua destinatie are cea mai adanca piscina din lume

Dubai este cunoscut in lume pentru o serie de superlative: cel mai inalt zgarie-nori din lume si cel mai mare mall din lume, insa in curand va fi deschisa pentru publicul larg o alta atractie impresionanta – cea mai adanca piscina de scufundari din lume, Deep Dive Dubai.

Cu o adancime de 60 de metri, piscina este plina cu 14 milioane de litri de apa proaspata – volumul a sase piscine de dimensiuni olimpice – si este de cel putin de patru ori mai mare decat orice alta piscina de scufundari din lume, dupa cum relateaza CNN. De asemenea, temperatura apei este mentinuta la 30 de grade Celsius. Piscina deja a intrat in Cartea Recordurilor cu titlul de „Piscina cea mai adanca pentru scufundari” pe 27 iunie 2021.

Piscina face parte dintr-un proiect complex, care include un oras subacvatic si un studio de film.

Piscina interioara este gazduita intr-o structura in forma de stridie de 1.500 de metri patrati, un semn al istoriei Emiratelor Arabe Unite ca natiune recunoscuta global pentru scufundari.

Orasul subacvatic poate fi explorat de catre scafandrii, avand disponibile apartamente urbane scufundate „abandonate”, iar sistemele de iluminat si sunet au fost montate in interiorul piscinei pentru a crea atmosfere diferite.

Piscina este si un studio de film subacvatic – cel mai mare de acest gen din regiune. O sala de editare media este disponibila in apropiere in cadrul facilitatii.

Deep Dive Dubai ofera cursuri atat pentru incepatori in scufundari, cat si pentru scafandri certificati. Mai mult, scafandrii pot explora singuri piscina si orasul subacvatic dupa un tur cu unul dintre ghizii de scufundari.

Pentru securitatea pasionatilor de sporturi acvatice, aproximativ 56 de camere video au fost instalate in jurul piscinei. De asemenea, are cea mai avansata camera hiperbara din regiune – cu o capacitate de 12 persoane, pentru a fi folosita in caz de urgenta.

Complexul de scufundari dispune si de un restaurant dotat cu ferestre mari si ecrane TV, permitand familiilor si prietenilor care nu se scufunda sa priveasca ceea ce se intampla in piscina. Intregul complex va fi deschis publicului larg in toamna lui 2021.

O astfel de atractie mai exista si in Polonia, Deepspot, care are o adancime de peste 45 de metri, deschisa in 2020.

Piscina „Deepspot” s-a deschis in orasul polonez Mszczonów, la mai putin de 50 de kilometri de  Varsovia. Piscina a fost conceputa ca un loc de antrenament si practica unde se pregatesc scafandrii de toate nivelurile.

Citește în continuare