Skip to content

Ed Sheeran ameninta ca se lasa de muzica daca pierde un proces de plagiat pentru „Thinking Out Loud”. Un documentar despre viata lui intra in difuzare pe Disney + Romania de astazi, in care povesteste si despre cancerul de care sufera sotia sa

Profimedia

Prezent la tribunal pentru un  nou process de incalcare a drepturilor de autor, cantaretul Ed Sheeran a parut sa ameninte ca va parasi industria muzicala daca va pierde procesul.

Muzicianul este acuzat ca a furat material din „Let’s Get it On” a lui Marvin Gaye pentru a scrie „Thinking Out Loud”.

Cantaretul si compozitorul englez a depus marturie luni la New York si a calificat acuzatiile drept „cu adevarat insultatoare”, marturisind ca acordurile in cauza sunt o „progresie comuna” folosita in mai multe cantece.

Cand avocatul lui Sheeran, Ilene Farkas, l-a intrebat ce ar face daca juratii ar stabili ca „Thinking Out Loud” a copiat hitul lui Gaye din 1973, el a spus: „Daca se intampla asta, am terminat, ma opresc. Mi se pare cu adevarat jignitor. Am muncit foarte mult pentru a ajunge unde sunt”.

Detinatorii drepturilor lui Ed Townsend, care a scris „Let’s Get It On” impreuna cu Gaye, au intentat procesul impotriva lui Sheeran in 2017 si au sustinut ca piesa sa din 2014 prezinta „asemanari izbitoare” si „elemente comune evidente” cu „Let’s Get It On”, asemanari care incalca drepturile de autor. Sheeran a scris piesa premiata cu Grammy impreuna cu Amy Wage, care, de asemenea, a depus marturie si a calificat acuzatiile de incalcare a legii drept „devastatoare” si „infricosatoare, deoarece este ceva ce nu am facut”.

Wage a declarat ca nu a invatat niciodata in mod oficial sa cante la chitara si ca a folosit aceeasi progresie de acorduri „de baza” in cauza intr-un alt cantec. „Cantam doar niste acorduri simple pe care stiam „, a spus Wage, adaugand ca „nu este posibil” ca ea sa fi copiat un alt cantec.

Sheeran a castigat un proces separat pentru incalcarea drepturilor de autor in Marea Britanie, anul trecut, in legatura cu piesa sa din 2017 „Shape of You”.

In urma victoriei sale, el a criticat cresterea „daunatoare” a numarului de procese impotriva artistilor mainstream. „Nu sunt o entitate, nu sunt o corporatie, sunt o fiinta umana”, a spus el. „Sunt un tata, sunt un sot, sunt un fiu. Procesele nu sunt o experienta placuta si sper ca aceasta hotarare inseamna ca, in viitor, pretentii nefondate ca aceasta pot fi evitate.”

Artistul se afla si la nivel personal intr-o perioada de cumpana. Sotia sa, Cherry Seaborn, a fost diagnosticata cu o tumoare maligna cand era insarcinata cu cel de-al doilea copil al cuplului si nu a putut incepe tratamentul decat dupa nastere.

In cel de-al treilea episod al noului serial Disney+ al lui Sheeran care tocmai s-a difuzat in America, el si sotia au rememorat vestea socanta. „Am fost diagnosticata cu cancer la inceputul anului, ceea ce a fost un soc masiv”, a spus Seaborn. „M-a facut sa reflectez masiv asupra mortalitatii noastre. M-a facut sa ma gandesc: ‘Oh, daca as muri, care este perceptia oamenilor despre mine? Ce lasi in urma ta?”?

Cuplul are doua fete, Lyra Antarctica, care are 2 ani, si Jupiter, care acum are 7 luni.

Documentarul despre viata lui Sheeran, „Suma a tot ce conteaza”, va incepe sa fie difuzat de astazi si pe Disney + Romania

Citește în continuare