Skip to content

(video) Ed Sheeran lanseaza „2Step”, un single caritabil in colaborare cu Taras Topolia, un cantaret ucrainian care lupta in razboi inca din primele zile ale conflictului.

Ed Sheeran se alatura eforturilor de a sprijini armata si poporul ucrainian cu un single caritabil. Hitul „2Step” a fost inregistrat din nou pentru a include un vers al artistului ucrainian Taras Topolia, solistul trupei Antytlia.

Toate vanzarile obtinute in urma vanzarii si difuzarii acestei melodii (inclusiv din banii veniti din urma ascultarilor pe platforme de streaming ale single-ului original, in colaborare cu LilBaby) vor fi donati catre Music Saves UA, un ONG care ofera sprijin umanitar oamenilor din Ucraina.

Intr-un interviu cu Associated Press, cantaretul-compozitor Taras Topolia, aflat zilele acestea pe front, a declarat ca „Am decis sa explic in versuri cum a fost prima zi a razboiului pentru mine si pentru milioane de ucrainieni. Versurile spun ca: „Sirenele ne-au intrerupt somnul, am pus in 2 valize tot ce am putut si am plecat.”

Videoclipul dedicat single-ului caritabil juxtapune un baiat care seamana cu Ed Sheeran si care danseaza intr-un sala de spectacole cu fuga unei mame cu fiica ei care incearca sa fuga de razboi.

Pentru versul lui Topolia, soldatul s-a filmat in timp ce se afla in patrula cu batalionul din care face parte, poarta uniforma de medic militar si este sprijinit de un vehicul al armatei. 

Artistul-soldat a mai declarat ca „Noi ne faceam treaba. Conduceam intre 2 pozitii pe care le avem pentru razboi si am oprit masina in drum, am luat camera GoPro si am filmat rapid acest videoclip. A durat 10 sau 15 minute. Existau riscuri mari dar cred ca videoclipul arata situatia dureroasa si dificila a copiilor din Ucraina.

Baiatul care danseaza in videoclip in locul lui Sheeran este dansatorul ucrainian Oleksii Sokolov. In prima parte a clipului pe care il puteti urmari mai jos, danseaza intr-un teatru iar in ultima parte, isi continua miscarile pe campul de lupta. Filmarile au avut loc intre Kiev si Mariupol.

Topolia a adaugat ca „Ucraina nu este doar despre un razboi oribil si distrugeri. Ucraina este formata si din oameni talentati. Din acei copii care nu mai au posibiltatea de a dansa, de a canta si de a studia pentru a-si imbunatati talentul.”

Mai jos puteti urmari cele doua versiuni ale cantecului si cele 2 videoclipuri.

Sheeran, care a filmat videoclipul original pentru „2Step” in Kiev, inainte de inceperea razboiului, a lasat un scurt mesaj la inceputul videoclipului.

In declaratia sa, Sheeran a scris ca „Am filmat videoclipul pentru 2Step in orasul Kiev, Ucraina inainte de actele devastatoare de violenta care au inceput sa aiba loc. A fost prima data cand vizitam tara si m-am simtit atat de bine primit in timpul sederii acolo – toata lumea, de la echipa de productie la acei multi oameni pe care i-am intalnit in zilele libere pe care le-am avut. Ucraina este o tara mandra si rezilienta si sunt recunoscator ca am avut ocazia sa filmez acolo. Sunt alaturi de Ucraina si voi dona toate drepturile de autor, inclusiv din difuzarile de pe YouTube catre DEC, apelul umanitar pentru Ucraina.

Sheeran i-a cunoscut Antytlia si pe membrii trupei Antytlia prin retelele de socializare, imediat dupa concertul umanitar „Concert for Ukraine” desfasurat in Marea Britanie in luna aprilie. 

In ciuda faptului ca s-a aflat in mijlocul unui proces de plagiat in ultimele luni, unde i s-a dat castig de cauza recent, Sheeran a ramas implicat constant in actiuni caritabile orientate atat catre comunitati aflate in pericol sau defavorizate dar si catre orasul lui natal.

“Este bine sa stim ca acesti oameni sunt reali, sunt oameni ca si noi, au sentimente si merita sprijin din partea noastra”, a declarat Sheeran.

De asemenea, deseori Ed Sheeran isi doneaza hainele pe care nu le mai poarta catre magazine caritabile din Suffolk, Marea Britanie.

In noiembrie 2015, artistul s-a alaturat campaniei din Marea Britanie “No Cold Homes” si a donat atunci obiecte vestimentare groase, de iarna in beneficiul oamenilor care nu isi pot incalzi casele pe timpul iernii. La campanie au mai participat Helen Mirren, Jeremy Irons si Hugh Laurie.

Citește în continuare