Skip to content

Eddie Van Halen, chitarist si fondator al trupei Van Halen, a murit ieri dupa o lunga lupta cu cancerul. Avea 65 de ani, suferea de cancer la plamani.

Aseara, fiul lui Edward Lodewijk Van Halen, Wolf a anuntat ca legendarul rocker Eddie Van Halen a incetat din viata.

„Tatal meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga si dificila lupta cu cancerul in aceasta dimineata”, a scris Wolf Van Halen pe Twitter.

Figura a hard rock-ului anilor 1980, devenit celebru cu melodia „Jump” vânduta in milioane de exemplare in toata lumea, grupul Van Halen a fost infiintat in Pasadena, in apropiere de Los Angeles de Eddie si fratele sau Alex (baterie), impreuna cu solistul David Lee Roth. 

Eddie Van Halen s-a nascut in Olanda, dar a crescut in Pasadena. Era considerat un chitarist virtuos si s-a remarcat prin solo-ul de chitara pentru „Beat It” a lui Michael Jackson, in 1993. 

“A fost cel mai bun tata la care puteam visa. Fiecare moment pe care l-am impartasit cu el pe scena si in afara a fost un cadou”, a adaugat  Wolfgang ‘Wolf’ Van Halen, care l-a inlocuit la baterie in formatia originala pe Michael Anthony in 2007. 

“Acum 40 de ani, viata mea s-a schimbat pentru totdeauna pentru ca te-am intalnit”, a scris sotia sa Valerie Bertinelli intr-un comunicat. “Tu ai adus lumina adevarata in viata mea, prin fiul nostru, Wolfgang. Ai luptat cu mult curaj si un spirit minunat cu toate provocarile pe care le-au adus tratamentul pentru cancerul la plamani, sunt foarte recunoscatoare ca am putut sa te tin in brate in ultimele tale momente pe acest pamant. Ne vedem in viata viitoare, dragostea mea.”

Dupa plecarea lui David Lee Roth, Van Halen a continuat sa lanseze albume si sa cânte cu Sammy Hagar, apoi Gary Cherone,dar fara a mai avea popularitatea din prima perioada. 

Trupa Van Halen s-a reformat, la initiativa lui Roth, in 2006, si a sustinut un turneu in America de Nord. In 2007, grupul a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame. In 2012, grupul Van Halen a lansat albumul de studio „A Different Kind of Truth”, ce a marcat revenirea trupei in peisajul rock american, dupa o pauza de peste doua decenii.

Citește în continuare