Skip to content

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Emanuel Parvu, Marocco/ Mikado se vede prima data in Romania la TIFF 2022, unde este in competitia oficiala. Filmul ii are in distributie pe Serban Pavlu, Crina Semciuc si Emilia Popescu si tinerii aflati la debut Ana Indricau si Tudor Cucu Dumitrescu

Marocco/ Mikado, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Parvu, cu Serban Pavlu, Crina Semciuc si Emilia Popescu in rolurile principale se afla in competitia oficiala internationala a Transilvania Film Festival 2022, alaturi de alte 11 pelicule internationale.

Va fi prima proiectie in Romania a filmului Marocco/Mikado care a avut premiera mondiala in cadrul festivalului de film de la San Sebastian din toamna anului trecut.

Marocco/Mikado spune o poveste despre responsabilitate si vinovatie, despre lipsa increderii care genereaza un lant de evenimente cu efecte devastatoare. Filmul urmareste destinele a doua iubiri care ajung in situatii de viata si de moarte ca urmare a neincrederii si ridica o intrebare: “daca fiecare are intentii bune, si totusi cineva moare, unde e greseala?”

Magda (Ana Indricau) decide sa daruiasca lantisorul primit de ziua ei de la tatal sau, Cristi (Serban Pavlu), unei fetite din sectia de oncologie a spitalului de copii. Cand iubita lui Cristi, Maria (Crina Semciuc) ii arata ca fata nu mai are lantisorul, acesta porneste o ancheta in care neincrederea ajunge la apogeu cu efecte cumplite.

In distributie se mai afla Tudor Cucu Dumitrescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sirbu, Mirela Gorea, dar si copiii Amalia Constantinescu si Sonia Stolea.

Titlul filmului este o trimitere la jocul cu betisoare care trebuie extrase dintr-o gramada fara sa fie miscat nimic in jur.

“Ma bucur foarte mult de circuitul festivalier international al filmului, insa, fiind un autor care pune pret pe cuvinte, abia astept sa vad reactia oamenilor care inteleg complet mesajul replicilor, fara intermediul unei subtitrari. Intalnirea cu publicul este intotdeauna emotionanta, mai ales dupa perioada pe care am trait-o cu totii”, spune Emanuel Parvu, regizorul filmului.

Scenariul este semnat de Alexandru Popa si Emanuel Parvu, imaginea ii apartine lui Silviu Stavila; montajul- Dan Stefan Parlog si sunetul- Dumitru Alexandru. Filmul este produs de Miruna Berescu, prin FAMart.

“Este un sentiment foarte placut sa vezi ca filmul nostru ajunge la spectatorii din Romania- intai la TIFF, apoi la Festivalul Anonimul si, din toamna, in cinematografe, intr-un parcurs normal si firesc. Spun asta pentru ca, la inceput, nimic nu a fost normal si firesc in jurul nostru: Marocco a fost filmat in plina pandemie, imediat dupa ce am iesit din lockdown, cu un coproducator din Cehia care a crezut in film si a venit alaturi de noi in aceasta aventura doar din intalnirile noastre pe Zoom, cu multe restrictii de tot felul si in perioada de post-productie,” spune Miruna Berescu.

Filmele din Competitie vor putea fi urmarite la TIFF 2022 in baza abonamentelor TIFF Card, disponibile deja online, in editie limitata, pe platforma Eventbook.

Citește în continuare