Skip to content

Emilia Clarke, decorata de Printul William pentru ONG-ul ei care ajuta persoanele cu leziuni cerebrale. Actrita a suferit 2 anevrisme cerebrale dupa filmarile Game of Thrones.

Emilia Clarke si mama ei au fost decorate de Majestatea Sa, Regele Charles al III-lea, pentru serviciile aduse persoanelor care au suferit leziuni cerebrale.

Intr-un mesaj simpatic postat pe contul de Instagram al Printului si Printesei de Wales, un reprezentant al Printului William a scris: “De la Westeros la Windsor, a fost o adevarata placere sa le prezint Emiliei Clarke si mamei sale, Jennifer, onorurile lor pentru organizatia caritabila SameYou care sprijina recuperarea dupa leziuni cerebrale”.

Mesajul face referire la cel mai celebru rol jucat de Clarke in ‘Game of Thrones’ si la taramul pe care l-a condus la finalul seriei: Westeros. Iar Windsor se refera la castelul coroanei britanice in care actrita a fost decorata alaturi de mama ei.

Au primit cate o insigna MBE (Most Excellent Order of the British Empire), unul dintre ordinele cavaleresti onorifice acordate la intervale regulate de catre monarhul britanic.

In cazul Emiliei Clarke si mamei sale, Jennifer, titlurile MBE le-au fost inmanate de catre Printul William, delegat in locul Regelui Charles care absenteaza de la indatoririle regale  pe fondul luptei sale impotriva cancerului.

Printul William este un mare fan al serialului Game of Thrones. A declarat in repetate randuri ca obisnuia sa urmareasca serialul alaturi de sotia sa, Catherine, in timp ce trei copiii ai lor dormeau.

Interactiunea viitorului rege cu cele doua fondatoare ale organizatiei caritabile SameYou a venit cu un schimb de zambete largi si chicoteli. Pentru Clarke este un moment simbolic deoarece ONG-ul a fost pornit dupa ce actrita a suferit doua anevrisme cerebrale in timp ce filma primele sezoane din ‘Game of Thrones’.

Clarke a spus ca William le-a facut pe ea si pe mama ei sa se simta “atat de confortabil” in timp ce le-a prezentat onorurile.

“Cred ca am subestimat natura magica a faptului ca sunt aici si ceremonia intregului eveniment. Alteta Sa Regala William a fost pur si simplu incantator si ne-a facut sa ne simtim atat de confortabil.”, a spus Clarke care a fost imbracata intr-un superb costum Chanel.

La randul ei, mama Jennifer a declarat ca “Printul a fost foarte bine informat despre organizatia noastra si motivul pentru care ne aflam acolo.”

Clarke a completat-o glumind ca mama ei mai avea putin si i-ar fi cerut printului sa faca parte din consiliul de administratie.

Actrita a spus ca a conduce o organizatie caritabila “este unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit sa le fac. Sunt momente in care se simte ca o lupta in panta pe care nu crezi ca vei ajunge in varf la un moment dat. Sunt multe momente intunecate de genul acesta atunci cand conduci o organizatie caritabila si vorbesc in numele majoritatii oamenilor care conduc o organizatie caritabila si care simt acelasi lucru. Asa ca sa primesti un onor de genul acesta… iti da un altfel de impuls de energie si impuls.”

Organizatia caritabila se concentreaza pe reabilitarea pacientilor cu leziuni cerebrale dupa ce acestia sunt externati din spital.

Clarke a declarat ca s-a simtit „prost pregatita” pentru a fi din nou o persoana normala dupa ce aproape a murit din cauza unei hemoragii cerebrale. Primul anevrism a avut loc in 2011, la o luna dupa ce a terminat filmarile pentru primul sezon din Game Of Thrones. 

Avea numai 25 de ani, o varsta mult prea timpurie daca se tine cont ca varsta tipica aparitiei hemoragiei subarahnoidiene este intre 40 si 75 de ani. La vremea respectiva, Clarke a avut dureri de cap agresive care s-au transformat in incapacitatea de a vorbi si aproape a intrat in coma.

Doi ani mai tarziu, a suferit un alt anevrism iar radiografiile au aratat ca hemoragia isi dublase dimensiunea. Desi a fost operata cu succes, mediciii i-au spus ca este un miracol faptul ca inca mai poate vorbi, cele doua hemoragii au facut ca parti din creierul ei sa fie complet “inutilizabile”. 

Intr-un interviu acordat emisiunii Sunday Morning de pe BBC One, Clarke a declarat: “Este o cantitate semnificativa din creierul meu care nu mai este utilizabila… Lipseste destul de mult”.

Ea se referea la consecintele operatiei pe creier la care a fost supusa pentru a restabili circulatia sangelui, ceea ce a insemnat ca parti din craniul ei au trebuit sa fie inlocuite cu titan.

Din fericire, Emilia este lipsita de unele dintre efectele secundare post-hemoragie cu care se pot lupta altii, cum ar fi durerile de cap, vederea incetosata sau perturbata si problemele de miscare.

Insa actrita a explicat ca partea cea mai grea parte a bolii sale a fost sa ajunga acasa si sa realizeze ca era singura: “Petreci o luna in spital, in fiecare zi iti spun ca vei muri. Si apoi te duci acasa si trebuie sa traiesti cu asta. Mi s-a parut incredibil de dificil, iar familiei mele i s-a parut incredibil de dificil. Esti atat de ingrijit si atat de sprijinit, iar apoi esti lasat sa pleci in lume. Si pare terifiant, si te simti ca si cum nu esti echipat pentru a fi din nou o persoana normala, deoarece tocmai ti s-a spus ca vei muri la fiecare trei secunde. Aceasta a fost cea mai grea adaptare, iar apoi am revenit din nou pe platourile de filmare si mi-am spus: ‘O, oricum aici e ca la nebuni, asa ca…’.”

Dupa intalnirea cu Printul William, Clarke a fost intrebata de jurnalisti despre urmatorul ei proiect si a spus ca are cateva productii noi in pregatire, printre care „An Ideal Wife”, un film despre sotia lui Oscar Wilde, Constance Lloyd.

Citește în continuare