Skip to content

Emilia Clarke revine in teatru pe scena londoneza in „Pescarusul” lui Cehov din luna martie. Biletele pot fi cumparate deja.

Cunoscuta pentru rolul lui Daenerys Targaryen din serialul „Game of Thrones” si pentru aparitiile din filmele Star Wars si Terminator, actrita Emilia Clarke ia o pauza de la filmari si revine pe scena teatrului londonez incepand cu luna martie a anului viitor.

Emilia va debuta in West End in rolul Ninei Zarechnaya intr-o adaptare de Anya Reiss a piesei de teatru „Pescarusul” scrisa de Anton Cehov in 1895. Productia va avea premiera pe 19 martie si se va juca pana pe 30 mai 2020. 

Biletele pentru „Pescarusul” au fost puse deja in vanzare, costa intre 38 si 50 de euro si pot fi cumparate de AICI.

Teatrul in care va juca Emilia Clarke desfasoara o campanie prin care ofera bilete gratuite la spectacole pentru a face mersul la teatru mult mai accesibil tuturor.

Noua adaptare „Pescarusul” va fi pusa in scena la PlayHouse Theatre din Londra in regia lui Jamie Lloyd. Compania de productie a regizorului a devenit cunoscuta in ultimele luni pentru spectacolele de teatru in care ii distribuie pe cei mai mari actori de la Hollywood.

Recent, Tom Hiddleston a incheiat o serie de spectacole in New York cu „Betrayal” in regia lui Lloyd. 

In Londra, compania lui Lloyd a ocupat intreaga stagiune la PlayHouse Theatre. James McAvoy joaca in „Cyrano de Bergerac” pana pe 27 februarie 2020. Va fi urmat de Emilia Clarke in rolul Anyei Reiss si de Jessica Chastain in „A Doll’s House” de pe 10 iunie pana pe 5 septembrie 2020. 

Cu ajutorul British Airways, compania Jamie Lloyd va oferi 15.000 de bilete gratuite celor care merg la teatru pentru prima data. Un manager dedicat proiectului va distribui invitatiile prin licee si organizatii comunitare. Alte 15.000 de bilete vor fi vandute la pretul de 15 lire sterline pentru tineri sub 30 de ani, pentru someri si asistati social. 

Programul dezvoltat de ei este menit sa transforme mersul la teatru intr-o activitate accesibila pentru toata lumea.

Rolul Ninei din Cehov este menit sa o puna pe Emilia Clarke intr-o lumina noua in ochii publicului si al directorilor de casting. 

Succesul Emiliei Clarke in fenomenul „Game of Thrones” a venit cu greutatea unui rol pentru care va fi tinuta minte multi ani inainte. Recent, actrita britanica a jucat intr-un film tematic de Craciun pentru Netflix, „Last Christmas” care a strans 100 de milioane de dolari in box office insa i-a adus reactii negative din partea criticilor din industrie.

Clarke a debutat in teatru in New York, in 2013 cand era deja cunoscuta pentru personajul Daenerys Targaryen. Actrita a jucat-o pe Holly Golightly in cateva reprezentatii din „Breakfast at Tiffany’s” pe Broadway. Prestatia ei nu a fost apreciata, fiind considerata nepotrivita pentru rolul respectiv.  

Revenirea Emiliei in teatru, in special debutul pe scena londoneza, este menit sa ii reinventeze cariera printr-un text clasic care o pune intr-o lumina noua in ochii publicului, al criticilor si al directorilor de casting.

Actrita a declarat: „Sunt extrem de bucuroasa sa joc rolul Ninei in regia lui James Lloyd a Pescarusului. De multa vreme sunt fana lui si a viziunii sale prin care transforma textele clasice. Suntem atat de norocosi sa lucram pe adaptarea Anyei. Abia astept sa fiu la mijloc intre acesti doi vizionari.

Nina este fiica de 19 ani, dezmostenita, a mosierului vecin al Arkadinei, care, in speranta ca isi va putea gasi un viitor la Moscova ca actrita, se indragosteste de Trigonin, scriitorul care a insotit-o pe diva la mosie. Fiul Arkadinei este insa indragostit de Nina, iar de aici apare un nou conflict in familie.

Momentan, restul distributiei din spectacol nu a fost anuntata.

In Romania, „Pescarusul” se joaca la unteatru in regia lui Andrei Serban, la Teatrul Bulandra sub coordonarea Antoanetei Cojocaru si la Teatrul Odeon in regia Andrei si Andreea Grosu.

Citește în continuare