Skip to content

Emma Stone de nerecunoscut in personajul Cruela de Vil din noua productie 101 Dalmatieni

Ieri la intalnirea anuala a celor care sunt pasionati de universul creat de Walt Disney, studiourile Disney au facut public o imagine cu Emma Stone in rolul Cruela de Vil.

E vorba e o noua productie care reinterpreteaza tema din desenul animat lansat in 1961, si care va fi regizat de Graig Gillespie, domnul care a ajuns la Oscar cu filmul “I, Tonya”. Noul 101 Dalmatieni o va mai avea in distributie si pe Emma Thompson, iar premiera este anuntata pentru 28 mai 2021.

Cruela de Vil, personajul care se identifica cu cele mai rele lucruri de pe lume

Numele femeii care isi doreste o haina de blana dalmatienilor, Cruela de Vil a fost ales pentru desenul animat din 1961 ca un mix din numele “Cruela” si “devil” – diavol. Studiourile Disney au explicat la vremea respectiva catre toate birourile locale semnificatia numelui, asa ca el a fost adaptat pentru limbajul local. In Italia de exemplu se numeste Cruelia De Mon.

Reinventarea Cruelei de Vil pentru ritmul si viata fiecarei noi generatii a fost o provocare pentru studiourile Disney.

Primul film “live action” (cu personaje) cu cei 101 dalmatieni a fost facut in 1996, iar Cruela a fost Glenn Close. La vremea respectiva personajul a fost transformat intr-o femeie foarte bogata, foarte snoaba, proprietara unei case de moda, evident malefica, o femeie care-si doreste o haina din piele de Dalmatian.

Pentru noul film care va avea premiera peste 2 ani, personajul Cruella de Vil e adus in realitatea destul de apropiata – traieste in 1980 si este o punkista care vrea sa-si faca o haina speciala pentru un show.

Emma Stone face o trecere surprinzatoare de la simpatica din filmele de dragoste la cel mai rau personaj feminin din filmele pentru copii

Are 30 de ani si in 2017 a fost cea mai bine platita actrita din lume, are un Oscar pentru rolul din musicalul La La Land si alte doua nominalizari pentru rolurile din “The Favourite” si “BirdMan”. Publicul e obisnuit sa o vada in roluri simpatice in care e iubita personajului principal, chiar si cand el e SpiderMan. Emma Stone insa una dintre cele mai versatile actrite din Hollywood-ul actual si are o idee foarte structurata despre cum trebuie sa fie cariera ei in cinematografie care, cum spune ea, “nu va dura la nesfarsit la acest nivel.”

Asa ca profita cat poate si joaca tot mai mult.

Citește în continuare