Skip to content

Emoke Pal, Igor Babiac, Constantin Dogioiu si Mihai Rapan joaca in noul film al lui Florin Serban – Dragoste 2- America. Din 10 ianuarie.

Regizorul Florin Serban lanseaza cea de-a doua parte a trilogiei sale despre dragoste – America – pe 10 ianuarie. Filmul este povestea a doi amanti aflati la maturitate care nu vor sa admita ca dragostea lor s-a incheiat.

Filmul are ii in rolurile principale Emoke Pal, actrita la teatrul Maghiar din Cluj Napoca si pe  Igor Babiac, actor din Republica Moldova. In distributie mai sunt Constantin Dogioiu ( Teatrul Bulandra) si Mihai Rapan (actor care a colaborat cu Serban in filmul “Box”).

“America” este scris si regizat de Florin Serban si, data fiind perioada anuntata pentru premiera – inceputul lui ianuarie –, filmul nu a fost creat cu intentia de a fi plimbat prin festivaluri, ci pentru a fi destinat publicului.

(Festivaluri ca Festivalul de film de la Cannes, sau cel de la Venetia, sau cel de la Sarajevo cer ca filmul – pentru a intra in competitie- sa aiba prima vizionare in cadrul festivalului) .

Trilogia Dragoste scrisa si regizata de Florin Serban e un proiect care a inceput acum 18 ani. Din considerente financiare care au intarziat productia primul film din trilogie, “Caine”, a avut premiera anul trecut.

Ultimul film din trilogie se va numi “Aventura” si este planificat sa aiba ajunga in cinematografe peste 5 ani.

Florin Serban a devenit cunoscut la nivel international odata cu succesul inregistrat la Festivalul de film de la Berlin cu lungmetrajul „Eu, cand vreau sa fluier, fluier” , film care a primit Marele premiu al Juriului.

Al doilea lung metraj al sau, “Box”, a primit premiul FIPRESCI la Festivalul de la Karlovy Vary.

Citește în continuare