Skip to content

Andreea Esca, Vlad Petreanu alaturi de Istvan Teglas si Alexandru Potocean intr-un spectacol de teatru sonor. „Happiness, loading. It might take a while” e o productie independenta in regim de teatru radiofonic

          In epoca in care teatrul se reinventeaza si trece in online cu toate mijloacele sale, un grup de studenti a creat Teatrul Improbabil, primul teatru sonor independent din România, cu productii pe texte ale tinerilor dramaturgi romani (studenti la dramaturgie, in special) realizate in regim de teatru radiofonic.

Spectacolul Happiness, loading. It might take a while” este cea de-a treia productie a teatrului Improbabil si va avea premiera pe 24 ianuarie de la ora 20:00, fiind disponibil online pentru 24 de ore. El va putea fi ascultat pecanalul de Youtube al Teatrului Improbabil.

Vocile din „Happiness, loading. It might take a while” sunt Alexandru Potocean, Istvan Teglas, Ada Gales, Sabina Lazar, Luca Radulescu. In propriile roluri apar jurnalistii Andreea Esca, Adelin Petrisor, Vlad Petreanu si Tudor Musat.

         Andreea Esca si-a mai interpretat propriul rol de prezentatoare stiri intr-o montare moderna a piesei Napasta de I.L. Caragiale, in regia lui Radu Afrim. Spectacolul a avut premiera la Teatrul National din Bucuresti in 2012.

Regia spectacolului Happiness, loading. It might take a while” este semnata de Alin Negutoiu, absolvent al sectiei de Regie a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, iar dramaturgia ii apartine Laurei Ivancioiu, studenta in anul II la Masterul de Scriere Dramatica la U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”. Universul sonor este creat de Alex Craciun, iar muzica originala de Alexandru Condurat.

          „Tot ce stiu sigur e ca spectacolul trebuie ascultat la casti. Si ca actele de razvratire sunt necesare. Nu stiu daca putem fi fericiti sau daca chiar exista fericire sau daca chiar trebuie sa fim fericiti. Poate ca e irelevant. Dar poate ca exista momente in viata când fericirea sau zâmbetul devin acte de razvratire. Deci poate devin necesare. Poate. Ce e sigur e ca spectacolul trebuie ascultat la casti.”, spune Alin Negutoiu, regizorul spectacolului „Happiness, loading. It might take a while”

Creat de tanarul dramaturg Alexandru Ivanoiu, Teatrul Improbabil urmareste structura unui teatru radiofonic si pune in fata publicului texte ale dramaturgiei contemporane.

Pana acum teatrul Improbabil a creat doua spectacole, ambele distribuite in online pentru cate 24 de ore. Prima productie „Minunea minunilor” a pornit de la un text de initiatorul teatrului si i-a avut in distribute pe Coca Bloos, Stefan Iancu si Bogdan Tulbure.  Cel de-al doilea spectacol sonor se numeste “Camera alba”, dupa un text de Madalina Tocica, regizat de Irisz Kovacs, si le-a avut protagoniste pe Victoria Raileanu si Cabiria Morgenstern, intr-o poveste despre o tanara insarcinata care e fata in fata cu decizia de a pastra sau nu copilul.

Citește în continuare