Skip to content

Eurovision 2021 e organizat ca un experiment pentru evenimentele cu public in vreme de pandemie. 3500 de spectatori vor fi la Rotterdam.

Concursul Eurovision va fi organizat in luna mai, la Rotterdam Ahoy Arena, iar la toate cele noua spectacole programate va fi permis accesul publicului. Vor putea participa doar 3500 de persoane, care trebuie sa prezinte un rezultat negativ al testului Covid-19.

Ministrul olandez al culturii a anuntat ca este un bun prilej de a testa in ce masura astfel de evenimente pot fi reluate, fara riscul de raspandire a noului coronavirus.

Oficialii olandezi vad organizarea Eurovisionului ca pe o oportunitate de a organiza „in siguranta si responsabil” un eveniment mai amplu in acest moment „special”. „Cu lectiile pe care le putem invata in cadrul acestui test, speram ca putem face pasi suplimentari inainte, in acest context”, a spus ministrul Educatiei si Mass Media, Arie Slob.

Totusi, guvernul olandez a anuntat ca situatia va fi reevaluata, in cazul in care va exista o crestere a numarului de cazuri Covid-19 pana la data organizarii Eurovisionului. Concursul urmeaza a avea loc intre 18 si 22 mai. Daca numarul de cazuri va creste foarte mult, competitia este posibil sa fie organizata fara public, anunta oficialii olandezi.

“Salutam decizia guvernului olandez si posibilitatea de a invita fanii alaturi de noi. Vom analiza optiunile disponibile si vom anunta mai multe detalii in urmatoarele saptamani cu privire la modul in care putem premite accesul in siguranta a publicului in Arena Ahoy din Rotterdam, daca situatia o permite”, spune Martin Österdahl, producator executiv in cadrul Eurovision.

Editia din 2020 a Eurovisionului a fost anulata pentru prima data in istoria competitiei din cauza pandemiei. Aproximativ 65.000 de spectatori erau așteptati sa participle la toate concertele.

Olanda a mai organizat concerte-experiment, in cadrul unui parteneriat intre stat si organizatorii de concerte, incheiat pentru a analiza in ce conditii pot fi reluate concertele cu public.

La inceputul lui martie, la Amsterdam a fost organizat un concert cu 1300 de persoane, intr-o sala de concerte.

La Ziggo Dome din Amsterdam a fost organizat experimentul. Cei 1300 de participanti au fost impartiti in 5 grupuri de cate 250 de persoane, iar un alt grup a fost format din 50 de persoane. O parte dintre tinerii care au venit la concert au purtat masti, iar o alta parte dimpotriva, au fost incurajati sa socializeze fara a purta masca.

Mai multe puteti citi aici:

Citește în continuare