Skip to content

Exclusiv: Povestea din spatele coverului Iris “De vei pleca” dupa Whitesnake, pe care Metallica l-a cantat la Bucuresti.

Dupa ce saptamana trecuta Metallica a cantat piesa celor de la Whitesnake, “We wish you well”, in versiunea facuta cunoscuta in Romania de Trupa Iris, taberele s-au impartit in doua: au fost cei care au subliniat ca Iris a facut un cover, iar altii s-au bucurat sincer ca Metallica s-a interesat de aceata versiune si s-a straduit sa cante in romana.

Coverul a fost facut in 2000, iar producatorul acestei piese in versiunea Iris a fost Mike Godoroja, pentru Zone Records (casa de discuri sub care Iris se afla in contract).

Mike Godoroja isi aminteste cum s-a ajuns ca Iris sa faca un cover dupa Whitesnake

“Piesa “We wish you well” după care am produs pentru Zone Records varianta Iris, am ascultat-o de fapt pentru prima oara la un prieten de liceu acasa la el vizionand concertul Whitesnake din parcul Donington. Piesa era folosita ca generic de final al filmarii și am avut un vis in acel moment: sa o cânte Iris, sa o cânte Cristi Minculescu. Pentru ca eu i-am iubit mult pe “irisi”!  Era prin 2000… Si astăzi îi iubesc cu aceeași patimă de adolescent”, a recunoascut Mike Godoroja intr-o conversatie de astazi.

Mai intai a fost colaborarea cu Felicia Filip si apoi coverul Whitesnake

“Când am început să lucrez cu Iris ca producător muzical, în 1996, limitele de creație erau inexistente, dar formatia era extrem de unita si plina de disponibilitate artistica.

Prima oara ne-am intalnit in toamna lui 91 la IRIS 15 ani, spectacolul de la Polivalenta. Dorian Ciubuc era producatorul spectacolului atunci si tot el a fost cel care le-a propus un contract cu Zone Records-Polygram in 1996. (Acelasi Dorian a fost primul producator de festivaluri rock din Romania si chiar al primului Metallica in România!)

Dorian mi-a propus sa fiu producătorul Irișilor si am facut acest lucru din 1996 pana in 2007-2009 după finalizarea albumului-opera rock „Cei ce vor fi” .

Când i-am propus lui Cristi colaborarea cu formidabila soprana, Felicia Filip, la o piesa de studio, a fost destul de retinut pentru ca intelegea ce raspundere era un astfel de demers dar avea incredere in mine pentru că reusisem un excelent cover  Thin Lizzy – “Sa nu crezi nimic”. 

Citește în continuare