Skip to content

Experiment: Cum se comporta in mod real pe pielea noastra CeraVe, produsele dermatocosmetice care sunt senzatia internetului in acest moment

De cativa ani de cand CeraVe a ajuns si in farmaciile din Romania s-a creat si aici o rumoare si o frenezie exceptionala pentru folosirea acestor produse de ingrijire a pielii despre care se vorbeste foarte mult si la nivel international.

Stim ca eficienta unor cosmetice tine de rutina zilnica, de o durata indelungata si constanta de utilizare, precum si de calitatea produselor – care, cu cat au un pret mai mare, cu atat ne gandim ca sunt mai bune.

CeraVe are un pret accesibil, nu incearca sa te atraga cu parfumuri speciale sau ambalaje futuriste pentru cremele sale, in schimb iti pune in fata rezultatul unei gandiri care spune ca tehnologia moderna si stiinta pot fi folosite cu mare succes in cosmetica.

Tehnologia utilizata pentru aceste produse – care astazi sunt recomandate de tot mai multi dermatologi romani – are la baza ceramide identice pielii, lipide sau grasimi, care se gasesc in stratul superior al pielii, acestea previn pierderea de apa transepidermica, hidratand pielea si mentinand bariera acesteia. Iar o bariera intarita ajuta la protejarea pielii de microorganisme, poluare si alti agresori externi.

Dincolo de explicatiile stiintifice – care se adreseaza mai degraba celor care astazi sunt numiti skintelectuali (consumatori care sunt atenti la ingrediente si au invatat proprietatile si efectele acestora) vorbim de un produs care, de exemplu, are doar pe TikTok peste 300.000 de preluari, a fost trending pe Twitter, deci a ajuns cu beneficiile sale la masa larga de public.

Drept urmare, am facut propriul experiment urban.ro. Am rugat una dintre colegele noastre sa testeze produsele; am ales pe cineva care are pielea foarte uscata si un ten uscat, tocmai pentru a vedea cum se comporta fata in fata cu beneficiul suprem pe care il anunta produsele CeraVe: hidratarea pielii pe parcursul intregii zile si restabilirea barierei  acesteia cu ajutorul celor 3 ceramide esentiale pielii si Tehnologiei MVE.

Inainte de a trece la detalierea efectelor fiecarui produs in parte, va dam putine detalii tehnice (mai ales ca vorbim de o gama de produse care are la baza foarte multa cercetare si tehnologie inovatoare).

Ceramidele compun 50% din stratul de lipide si formeaza bariera de protectie a pielii, mentinand hidratarea; restul din straturile de lipide din piele este format astfel din 25% colesterol si din 10-20% acizi grasi.

Ceramidele CeraVe au la baza un amestec natural, complex din fitoceramide derivate din plante – in produsele CeraVe Ceramide 1 care fortifica stratul de lipide, Ceramide 3 care imbunatatesc hidratarea pe termen lung si Ceramide 6-II care sunt un factor natural de hidratare.

Tehnologia Emulsie Multiveziculara (MVE) este un sistem patentat multifazic de emulsie ulei-in-apa, care consta intr-o serie de sfere concentrice de ulei si apa dispuse pe mai multe straturi. Ingrediente precum ceramidele 1, 3, 6-II, identice cu cele din piele, acizii grași si fitosfingozina, se regasesc in sferele alternante cu ulei si apa.  Aceasta structura este cea care confera Tehnologiei MVE un avantaj fata de formulele cremelor traditionale cu utilizare locala. Tehnologia MVE ofera o hidratare unica in mai multe etape, o hidratare instantanee si continua a pielii.

Primul produs testat a fost gelul de spalare hidratant pentru fata si corp – care contine un mix de ceramide, glicerina, are o textura lejera si non grasa si nu contine sapun.

Cand ai o piele foarte uscata stii ca ai o senzatie foarte stranie la sfarsitul fiecarei zile cand pe hainele tale se simte cum pielea se descuameaza usor (vizibil mai ales pe ciorapii de culoare inchisa), asa ca investesti mult timp dimineata la dus in hidratarea pielii.

Am testat Gelul de spalare hidratant pentru piele normal-uscata alaturi de Crema Hidratanta pentru fata si corp pentru piele uscata si foarte uscata.

Gelul de Spalare Hidratant CeraVe e foarte bland si non agresiv, senzatia la utilizare este ca intra usor in piele, fara sa agreseze. Efectul e de hidratare, se simte ca nu are “sapun” si ca hraneste pielea. De fapt, dincolo de senzatia  utilizatorului, explicatiile in partea “ stiintifica” s–ar traduce asa:   ajuta la restaurarea barierei protectoare a pielii, indeparteaza delicat impuritatile si sebumul lasand pielea hidratata dupa prima utilizare.

Crema Hidratanta are si ea o formula blanda care nu incarca deloc fata si intra foarte usor in piele. Senzatia de prospetime se mentine pentru multe ore dupa utilizare, iar pielea ramane fina si hidratata pe parcursul intregii zile, ca si cum crema ar fi fost aplicata repetat la durate de timp diferite. Are o textura cremoasa, nu are parfum, nu are parabeni, nu are un efect gras si, conform prospectului, poate fi folosita si pentru copii.

Pentru cele care se lupta cu un ten foarte uscat e familiara senzatia de “ma strange pielea de pe fata” pe perioada unei zile cu temperatura scazuta, sau senzatia de rugozitate a pielii in lateralele maxilarelor, cum e si foarte cunoscuta spaima de a-ti curata tenul cu produse care contin sapun pentru ca tenul va fi si mai uscat.

De la primele aplicari ale gelului de spalare hidratant si acestei creme hidratante tenul a fost mai relaxat si mai calmat, iar hidratarea s-a simtit in mod constant pe durata zilei. Produsele sunt foarte lejere si non agresive si am descoperit vorbind cu alte prietene ca au fost recomandate de dermatologi si pentru copii. Am testat alternativa si Gelul de Curatare Spumant care aduce si o nota de rasfat si relaxare dimineata prin spuma sa si lasa pielea curata si proaspata.

Crema Reparatoare pentru maini pentru pielea uscata si crapata era deja utilizata de colegii nostri, inca de la debutul pandemiei. E foarte eficienta, foarte gentila cu pielea agresata de spalatul mult mai des decat eram obisnuiti. Crema reparatoare pentru maini CeraVe e utilizata si de copiii unei colege (3 si 6 ani) in aceasta perioada de pandemie, la recomandarea dermatologului.

In dorinta noastra de a testa la modul real si aplicat aceste produse care sunt actuala senzatie a internetului, am intrebat pe facebook daca sunt utilizatori ai produselor CeraVe si care au fost pentru ei efectele utilizarii.

Emilia Ioana Rasina ne-a scris: Am descoperit produsele lor pe site-urile de cosmetice si de atunci le consum zilnic. Le vanez mereu in farmacii si sunt uimita ca se vand atat de repede. Pentru ca am ten acneic, am tot incercat lotiuni de curatare, geluri, solutii care sa ma scape de sebum si sa curete bine porii. Cand am incercat gelul CeraVe, am vazut efectele in vreo saptamana si jumate, deja aveam tenul mai curat, mai luminos parca si mi-a curatat micile imperfectiuni. Si il folosesc impreuna cu crema hidratanta pentru fata, merg de minune cu tenul meu gras, il curata bine si il hidrateaza bine. Stiu ca poate suna cliseu, dar cateodata au un impact incredibil produsele dermato-cosmetice asupra stimei de sine. Poate ar trebui sa vina din interior si atat. Insa ajuta mult sa iesi pe strada cu capul sus cand il simti in cea mai buna varianta a lui. Cateodata ma gandesc ca sunt recunoscatoare celor care le-au creat atat de mult incat le-as scrie o scrisoare personala sa le multumesc.

Pe facebook urban.ro gasiti (aici) mai multe reactii ale utilizatorilor, verdictul redactiei este ca produsele CeraVe chiar livreaza ce promit si nu e o intamplare ca sunt senzatia internetului  – si pentru tineri si pentru adulti in acest moment – pentru ca publicitatea din gura in gura, bazata pe experienta directa, e cea mai eficienta.

Citește în continuare