Skip to content

EXPOZITIA “THE HUMAN BODY” in Romania, la Muzeul Antipa!

The Human Body, spectaculoasa expozitie de corpuri plastinate va fi gazduita de Muzeul Antipa din Bucuresti, in premiera pentru Romania! Evenimentul este produs de GForce Exhibitions si Events, va aduce la Muzeul antipa peste 200 de exponate. 

 
EXPOZITIA “THE HUMAN BODY” vine in premiera in Romania! Expozitia include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului corpului omenesc si a modului in care acesta functioneaza. Un eveniment produs de GForce ExhibitionS si organizat de Events in colaborare cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”. 
Expozitia „THE HUMAN BODY” se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” unde poate fi vizitata pana pe data de 30 iunie 2013, zilnic de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 – 20.00. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende. 
 
Expozitia ”The Human Body” isi propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferind romanilor, in premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a „experimenta” o incursiune vizuala in interiorul sau. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-și respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca. 
Presa internationala despre Expozitia „The Human Body”:
 
Iti taie respiratia, este teribila si chiar frumoasa – Irish Times (Irlanda)
 
O calatorie fascinanta in corpul uman – Il Giornao Edelpiemonte (Italia)
 
O expozitie impresionanta … Aceasta expozitie unica indeplineste toate asteptarile – Comert Oostende (Belgia)
 
Cea mai vizitata si controversata expozitie de pe planeta… O adevarata calatorie de la stiinta la mister – Libero-ul Sri (Italia) 
Expozitia ”The Human Body” isi poarta vizitatorii intr-o calatorie uluitoare prin noua galerii ce prezinta componentele esentiale ale anatomiei umane. „De ce stranutam?.. De ce sunt soldurile femeii mai mari decat cele ale barbatului?.. Unde se afla cele mai mici oase in corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilitatii? Care muschi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai barbatului? Care este rolul placentei? Unde se gaseşte vertebra Atlas in corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De cate ori respiram, in medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rau?” sunt doar cateva din intrebarile la care veti afla raspuns vizitand expozitia ”The Human Body”. 
 
 
Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia sa compare un plaman sanatos cu un plaman grav afectat de fumat), ale obezitatii si ale altor afectiuni cauzate de neglijarea organismului. 
 
Corpurile umane prezentate in cadrul expozitiei „The Human Body” au fost donate, in conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory; sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cerceteaza si dezvolta tehnica plastinatiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizand exponate scolilor de medicina, dar si vizitatorilor muzeelor, in scop educational. Prin plastinatie, tesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pana la nivel celular, si in mod definitiv. Aceasta tehnica permite prezentarea corpului uman in toata complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui intreg organism uman intr-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maxima grija si respect.

Bilete:
Copiii cu varste mai mici de 7 ani beneficiaza de acces gratuit. 
Presale: adultii care achizitioneaza bilete in avans, in perioada 6 martie – 21 martie, beneficiaza de un discount de 20% (oferta valabila numai pentru adulti). Oferta este diponibila in numar limitat. Tichetele se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.
 
 
PRETURI BILETE:
BILETE 
Adulti
marti-vineri – 50 de lei
sambata-duminica – 60 de lei
 
Pensionari / Studenti
marti-vineri – 40 de lei
sambata-duminica -50 de lei
 
 
Copii (7-18ani)
marti- vineri -32 de lei
sambata-duminica – 40 de lei
 
Grupuri de peste 10 copii
marti-vineri
30lei/pers
pentru clasele de elevi este necesara o rezervare la adresa [email protected]
 
Abonament de familie
1 adult + 2 copii
marti- vineri – 85 de lei
sambata-duminica – 100 de lei
2 adulti + 1 copil
marti-vineri – 110 lei
sambata-duminica – 120 de lei
2 adulti + 2 copii
marti-vineri – 120 de lei
sambata-duminica – 135 de lei 
 
Despre GForce Exhibitions:
GForce Exhibitions, companie cu renume mondial, a creat pana in prezent nenumarate importante expozitii itinerante. Cu peste 50 de ani de experienta combinata, echipa de la GForce Exhibitions are ca obiectiv oferirea unei experiente unice vizitatorilor, organizand si prezentand expozitii inovatoare, cu puternic impact educational. La nivel internaţional, expozitiile produse de organizatorii ”The Human Body” ExHIBITION au atras pana acum un public ce depaseste 50 de milioane de vizitatori.
The Human Body, spectaculoasa expozitie de corpuri plastinate va putea fi vazuta si la Bucuresti, la Muzeul Antipa, din a doua parte a lunii martie pana in iunie. Evenimentul e organizat de GForce Exhibitions si Events
 
In urma cu cateva luni am vazut un documentar despre procedeul de plastinare a corpului uman, asa ca eu unul astept cu nerabdare sa vad pe viu exponatele The Human Body!
 
Voua cum vi se pare ideea, ati mai auzit vorbindu-se despre acest subiect?
 

Citește în continuare