Skip to content

Pisica Patrata, Grigore Lese, Kyoko Murase, Ion Grigorescu si zeci de artisti internationali in expozitia „Under the House” din aprilie la ARCUB.

Dupa aparitii la Venetia, la Muzeul National al Hartilor din Bucuresti si Muzeul de Arta Craiova, colectivul artistic Beatrice von Babel prezinta in aprilie, la ARCUB – Hanul Gabroveni, proiectul „Under the House”. 

Gandit ca o expozitie-performance in continua miscare, „Under the House” reuneste interpreti si artisti internationali din categorii artistice variate, de la street art la teatru, video, dans, muzica, arta new media, sculptura, desen si fotografie. 

Expozitia poate fi vizitata in perioada 6-30 aprilie 2023, la ARCUB – Sala Boltilor.  

Beatrice von Babel este un personaj colectiv nascut dintr-o retea de colaborari intre artisti, elevi, studenti si public, indiferent de granite sau preocupari artistice. Identitatea acestei entitati artistice s-a nascut pe parcursul anului 2022, prin crearea unor expozitii fara autor si fara curator individual, ce combina tehnici si concepte artistice diverse, de la instalatii sonore, la arta murala, pictura, sculptura, desen si fotografie.

„Under the House” prezinta lucrari semnate de artisti din Germania, Japonia, Franta, Italia si Romania.

Printre artistii care expun desen, fotografie, video, pictura si sculptura se numara Roberta Curca, Giles Eldridge, Clemens Goldbach, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Kyoko Murase, Anca Muresan, Pisica Patrata, Beniamin Popescu, Peter Ruehle si Marian Zidaru.

Printre artistii care expun instalatii audio, printuri, obiecte si texte sunt Leonard Alecu, Soya Arakawa, Lorenzo Bartoli, Elena Diaconu, Robert Köteles, Nicu Mihali, Noemi Morocho, Patricia Morocho, Jose Nahuelpan, Masao Nakahara si Victoria Zidaru.

Lost.Optics, Anca Muresan si Pisica Patrata sunt artistii muralisti ai expozitiei.

In cadrul expozitiei vor avea loc si o serie de evenimente conexe desfasurate pana la finalul acestei saptamani.

Pana pe 12 aprilie, evenimentele conexe „Under the House” includ happening-uri teatrale, performance-uri muzicale si workshop-uri cu publicul la ARCUB – Hanul Gabroveni, dar si expuneri si actiuni scenice la Goethe Institut Bucuresti si la Institutul Francez. Muzicianul invitat al editiei este grigore Lese.

Evenimentele conexe beneficiaza de acces gratuit si sunt activitati participative intre artisti si public, ce contribuie la continutul fluid al proiectului expozitional.

Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 12.00-20.00. In zilele de luni si in perioada 14-17 aprilie, expozitia va fi inchisa.

Biletele pot fi achizitionate online de pe arcub.ro, entertix.ro, myticket.ro si de la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani, nr.84-90).

Citește în continuare