Skip to content

La Gradina Botanica din Bucuresti este o expozitie de arta contemporana la care va fi prezenta Kris Lemsalu, artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Venetia.

Kris Lemsalu

Pe 8 septembrie 2023 a avut loc deschiderea expozitiei „Gems! for the Garden” in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti. 

Conceptul aduce lucrarile de arta contemporana in simbioza cu plantele vii si flora spontana din serele si parcurile din Cotroceni. Acestea devin spatiu expozitional pentru instalatii de arta realizate de 10 artisti din tari diferite, care au fost invitati sa isi imagineze un dialog intre practicile lor si mediul vegetal.

Expozitia „Gems! for the Garden” este curatoriata de Adriana Blidaru si organizata de Living Content.

Conceptul expozitional creeaza o traiectorie printr-o serie de instalatii sculpturale, de sunet si video, infiltrate in interior si in aer liber, in spatiile verzi si in zonele acvatice.

Traseul este punctat de lucrari sonore realizate de Bogdana Dima si Ioanida Costache, de instalatii site-specific semnate Adrian Ganea, Analisa Teachworth (SUA), Julie de Kezel (Belgia), Lea Rasovszky si Rasmus Myrup (Danemarca), precum si de sculpturi si instalatii video realizate de artistele Chlorys si Nona Inescu.

La deschiderea expozitiei va fi prezenta Kris Lemsalu, artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Venetia.

Kris Lemsalu va fi prezenta la deschiderea expozitiei alaturi de duo-ul girl-pop NEW YORK, cu o interventie performativa special conturata pentru Living Content. Performance-ul lor va incepe la ora 19:15.

Despre „Gems! for the Garden”, curatoarea Adriana Blidaru a declarat ca „este o expozitie in care mediul urban, interventiile artistice si mediul natural intra in fuziune, practicand moduri de convietuire posibile prin apropriere, tandrete si dialog.”

In paralel cu programul expozitiei, Living Content pregateste o serie de interventii artistice temporare, care vor fi anuntate in saptamanile urmatoare.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 8 septembrie – 31 octombrie 2023. Vizitarea se face in baza biletului de acces la serele si muzeul din Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”. 

Citește în continuare