Skip to content

Familiile princiare din Monaco vor sa faca un serial despre dinastia Grimaldi care are in istorie accidente tragice, casatorii cu playboy, procese de paternitate. Iata o parte din povestile scandaloase care vor ajunge in serial

Andrea si Pierre Casiraghi, impreuna cu sotia sa Beatrice Borromeo si cumnatul lor Dimitri Rassam – sotul Charlottei Casiraghi – vor produce o saga cinematografica despre originile dinastiei Grimaldi si despre domnia lor in Monaco.

Dupa serialul „The Crown” dedicat familiei Windsor, a vendul familiei Grimaldi sa isi vada istoria adusa pe ecran. Potrivit „Variety”, mai multi membri ai familiei monegasce lucreaza in prezent la o saga cinematografica, intitulata „Monaco”. Vor incepe cu seria „Partea I: The Rock”.

Potrivit presei americane, studioul Pathé isi va uni fortele cu Chapter 2 si Astrea Films pentru a produce seroa de filme. Studiourile ii apartin lui Dimitri Rassam – fiul lui Carole Bouquet si sotul lui Charlotte Casiraghi – si, respectiv, lui Pierre Casiraghi, sotiei sale Beatrice Borromeo si lui Andrea Casiraghi. Acestia din urma au fost cei care au avut ideea de a aduce povestea familiei Grimaldi pe marele ecran dupa ce „au inceput sa exploreze arhivele palatului in cautarea celor mai fascinante povesti nespuse”.

Primul film va spune povestea originilor dinastiei princiare, considerata cea mai veche din Europa, si inceputul domniei sale la sfarsitul secolului al XIII-lea. Paginile urmatoare vor urmari istoria familiei de-a lungul secolelor.

„Am fost coplesiti de cantitatea de povesti nerostite, intrigante si epice care au fost ascunse in documente vechi si in corespondenta privata de-a lungul secolelor. Credeam ca stiu aceasta poveste, dar se pare ca nu am facut decat sa zgarii suprafata”, a declarat Dimitri Rassam. „Este epica din toate punctele de vedere: familie, aventura, intriga. Adevarata poveste a fondarii familiei Grimaldi de Monaco, in urma cu aproximativ sapte secole, este una dintre cele mai captivante povesti pe care am avut ocazia sa o descopar datorita initiativei lui Beatrice, Andrea si Pierre”, a continuat el.

E multa drama si sunt multe povesti demne de telenovele in familia regala de Monaco, asa ca vor fi multe materiale care ar putea capta interesul publicului intr-un serial.

. Dimitri Rassam si Charlotte Casiraghi la Festivalul de film de la Cannes in acest weekend

Familia regala din Monaco a suferit decese tragice, divorturi bruste si revendicari de paternitate care au tinut prima pagina a ziarelor, toate din cauza „blestemului familiei Grimaldi”, cum exista o legenda locala.

Familia a fost rareori departe de prima pagina a ziarelor cu vietile lor amoroase incurcate si certurile furtunoase si monegascilor le e confortabil sa spuna ca la mijloc e o vraja  care a facut ca niciuna dintre casatoriile lor sa nu supravietuiasca.

Unii spun ca totul dateaza din 1297, cand primul Grimaldi, Francesco cel Spinos, i-a pacalit pe aparatorii principatului deghizandu-se in calugar, pentru ca apoi sa-i ucida.  Alte mituri sugereaza ca blestemul a fost aruncat asupra familiei de catre o vrajitoare, dupa ce a fost fie violata, fie rapita de unul dintre Grimaldi si a cautat razbunare.

‘Niciodata un Grimaldi nu va gasi fericirea in casatorie’, se presupune ca ar fi rostit ea.

Si se presupune ca blestemul a fost reinnoit in 1515 de catre Claudine de Monaco, cand a avertizat pe patul de moarte ca niciun Grimaldi nu trebuie sa se alieze vreodata cu o putere straina.

Devastarea totala a lovit in 1982, cand casatoria de poveste a printului Rainier cu legenda de la Hollywood Grace Kelly s-a incheiat tragic actrita murind intr-un accident de masina.

Intre timp, in ultimele luni, actualul suveran, printul Albert al II-lea, 65 de ani, si sotia sa, printesa Charlene, 45 de ani, au fost urmariti de speculatii cu privire la casatoria lor care pare a fi doar un paravan pentru o imagine buna.

In plus, viata amoroasa a Printesei Caroline a fost presarata cu tristete. Copilul cel mare al lui Grace Kelly si al Printului Rainier a avut trei casatorii, dintre care una s-a incheiat cu decesul sotului.

In timp ce studia filozofie, psihologie si biologie la Sorbona, Printesa Caroline a cunoscut si s-a casatorit cu playboy-ul francez Philippe Junot spre disperarea parintilor ei. Printesa mireasa avea doar 21 de ani, in timp ce mirele era cu 17 ani mai in varsta.

Generatia de acum pare ca e mai asezata si mai cerebrala, dar e loc de multe alte povesti si aventuri care ar putea oricand fi subiect de film.

Citește în continuare