Skip to content

Sambata are loc un festival online gratuit de joaca si lectura cu 10 ore de povesti, teatru si experimente stiintifice

Copii, parinti, bunici si cadre didactice sunt asteptati la 10 ore de povesti si momente de joaca, toate parte din primul festival de joaca si lectura organizat pe 18 septembrie de Didactica Publishing House, pentru a marca inceputul noului an scolar. Intregul eveniment are loc aici si este disponibil gratuit, iar programul incepe de la ora 09.00.

Festivalul va debuta cu un moment de poveste alaturi de Ioana Chicet Macoveiciuc – Printesa Urbana – autoarea indragitei serii care ii are ca protagonisti pe Ema si Eric. Ziua va continua cu numeroase momente similare, care ii vor aduce mai aproape de cititori pe autorii romani, printre care Adriana Mitu, Lavinia Trifan, prof. univ. dr. Ion-Ovidiu Panisoara, Simona Epure si altii.

Alaturi de cititori vor fi actorii Teatrelor Ion Creanga, Excelsior si Teatrul de Papusi Prichindel din Alba Iulia, parteneri ai evenimentului, care vor pune in scena povestile preferate ale celor mici.

Teatrul Ion Creanga va avea in program de la ora 10.00 povestea „Sofia si pisoiul Miau”, dupa o poveste de Simona Epure, urmat de la ora 12.00 de Teatrul de Papusi Prichindel Alba-Iulia, care vor pune in scena „Povestea celor 3 vrajitoare toante”, iar de la ora 13.00, Teatrul Excelsior va prezenta „Tofinel si samanta misterioasa” dupa o poveste de Giuliano Ferri. Dupa amiaza, copiii se pot bucura de spectacolul „Soapta” dupa povestea Pamelei Zagarenski de la ora 15.00, apoi de „Biblioteca zburatoare a lui Franklin”, dupa o poveste de Jen Campbell de la ora 17.00 si „Invatam? Cu placere!”, un spectacol al Teatrului Excelsior, de la ora 18.30.

Experiementele stiintifice se testeaza alaturi de echipa speciala de animatori ai BluParty, care isi propune sa creeze o atmosfera exploziva cu ajutorul experimentelor si jocurilor din portofoliul DPH. Personaje cunoscute si indragite precum Profesoara Stie-Tot si dr. Bucla  vor aduce mai aproape de copii si parinti experimentele stiintifice, notiuni despre corpul uman curiozitati, elemente de mitologie si recorduri felurite.

Inca de anul trecut, Editura Didactica Publishing House a lansat o platforma digitala cu pachete de jocuri si activitati, adaptate curriculei scolare. Intr-o prima etapa, acestea cuprind materiale educationale dedicate clasei pregatitoare si elevilor din clasele I – III, realizate in parteneriat cu Edustudio Helsinki.

Citește în continuare