Skip to content

De astazi avem festivalul bucatariilor asiatice ASIAN FOOD FEST in parcul Titan. Puteti descoperi sute de preparate din 15 tari pana duminica 23 iulie.

Cea de-a 3-a editie a celui mai mare festival dedicat bucatariilor asiatice, Asian Food Fest, are loc in Parcul Titan din Capitala (zona Calul Titanilor, intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu)) intre 21 si 23 iulie.

Timp de trei zile, peste 50 de expozanti aduc in prim-plan traditii gastronomice si culturale din 15 tari asiatice: Japonia, China, India, Iran, Irak, Vietnam, Thailanda, Indonezia, Coreea de Sud, Sri Lanka, Siria, Liban, Turcia, Mongolia, Malaezia.

Bucatariile Asiei vor expune preparate traditionale deja cunoscute, dar si mancaruri si produse culinare mai putin stiute in Romania. Astfel ca, pe langa celebrele preparate japoneze si chinezesti pe baza de orez, peste, soia si taitei, se vor putea gusta si cumpara inclusiv preparate la gratar, din tarile Asiei, care au la baza diferite tipuri de carne, legume si condimente.

De la standuri nu vor lipsi nici deserturile, pornind de la celebrele baclavale si sarailii si pana la deliciile traditionale, foarte cunoscute in culturile culinare indiene, japoneze, filipineze, siriene sau libaneze. Inghetata artizanala va fi si ea vedeta unor standuri si se va gasi in diverse sortimente si combinatii: ceai verde Matcha, ciocolata, cacao, fistic. O adevarata atractie va fi si inghetata prajita cu specific chinezesc.

La festival, mancarurile vor fi asezonate cu bauturi reci specifice tarilor asiatice: sucuri, cocktail-uri, bere, bauturi traditionale pe baza de orez, cum sunt vin sau sake.

In programul evenimentului sunt cuprinse si competitii culinare pentru bucatarii amatori, dar si sesiuni  de “live cooking”.

De asemenea, la Asian Food Fest vor avea loc si momente sportive si artistice din tarile asiatice, pe scena amenajata langa zona de food: demonstratii de arte martiale, dansuri si muzica traditionala din: Japonia, India, Coreea de Sud, Turcia, parade ale costumelor traditionale asiatice etc.

Duminica, 23 iulie, evenimentul se transforma intr-o mare petrecere. Denumit Asian Party, momentul estededicate tuturor celor prezenti in parc care vor avea ocazia sadanseze si sa cante pe ritmuri de Bollywood, dar si pe ritmuri turcesti.

Intrarea la Asian Food Fest este libera.

Citește în continuare