Skip to content

Festivalurile toamnei, “pretexte” perfecte pentru city break-uri reusite

Reacomodarea dupa vacanta de vara nu e tocmai usoara, insa tranzitia devine mult mai simpla cu un truc rapid si eficient: rezervarea unui city-break “de toamna”. 

Daca inca nu v-ati gandit la asta sau nu aveti nicio idee cu privire la destinatia urmatoarei escapade, iata mai jos cateva recomandari excelente. Marele lor atu? Festivalurile care se organizeaza anual in acele orase, un motiv in plus pentru a le pune pe lista de “must visit”. 

Aarhus, Danemarca – The Aarhus Festival (30 august – 8 septembrie 2019)

Al doilea cel mai mare oras al Danemarcei, Aarhus gazduieste la fiecare inceput de toamna un festival special, care atrage deopotriva turisti si localnici. The Aarhus Festival ofera o energie aparte, mixand  perfect evenimente legate de arta, gastronomia si muzica scandinava, dar nu numai. 

Anul acesta, evenimentul se va desfasura intre 30 august si 8 septembrie, tema aleasa fiind “bridging”. In mare, festivalul isi doreste sa fie o punte catre diverse forme de arta si sa demonstreze ca se pot forma conexiuni intre natura, viata de oras si tot felul de experiente aparent diferite. Asadar, si anul acesta, timp de 10 zile, Aarhus se va transforma intr-un oras al spectacolului, cu reprezentatii de strada, un mini festival de muzica, spectacole de jazz, street art etc. 

Venetia, Italia – Venice Regata Storica Festival (1 septembrie 2019)

Un festival cu mare traditie in Venetia, The Regata Storica are loc in prima duminica din septembrie, ceea ce inseamna ca nu ar fi rau sa va programati un city break aici chiar pe 1 septembrie 2019. Inceput initial in 1274, festivalul a fost la origine o cursa a gondolierilor pentru a o onora pe Caterina Cornaro. 

Astazi, evenimentul consta in doua parti importante: o parada a barcilor si a vaselor istorice si a serie de curse. Chiar daca desfasurat pe parcursul unei singure zile, Venice Regata Storica influenteaza tot weekendul respectiv, Venetia devenind destinatia perfecta pentru un city break de toamna. 

Barcelona, Spania – La Mercè Festival (20-24 septembrie 2019)

Festivalul La Mercè are loc in Barcelona in fiecare septembrie, un motiv perfect pentru a va programa un city break in aceasta perioada. Editia 2019 a festivalului va avea loc intre 20 si 24 septembrie, fiind modalitatea perfecta prin care spaniolii, dar si turistii veniti din intreaga lume se despart de vara si intampina cum se cuvine toamna. 

Evenimentul este dedicat Fecioarei din La Mercè, ocrotitoarea capitalei Spaniei, si include o multime de concerte, parade, workshopuri, petreceri si alte activitati prin care puteti afla mai multe despre cultura catalana in toate formele ei. 

Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Castellers (turnuri formate din oameni), Giants Parade, Correfoc (cursa focului) sau expozitia dragonilor. In fiecare an, festivalul invita un alt oras pentru a-si expune cultura si traditiile prin activitati specifice, orasul invitat la aceasta editie fiind Beirut.

Munchen, Germania – Oktoberfest (21 septembrie – 6 octombrie 2019)

 Poate cea mai cunoscuta sarbatoarea a toamnei, Oktoberfest atrage an de an o multime de turisti care aleg sa viziteze Munchenul tocmai din acest motiv. Festivalul berii, al toamnei si al traditiilor culturii bavareze, Oktoberfest va avea loc anul acesta in perioada 21 septembrie – 6 octombrie. 

Timp destul sa va hotarati si sa va planificati un city break chiar aici. Oktoberfest aduce an de an noi surprize, insa nelipsite sunt localnicele purtand dirndl, mancarea traditionala, muzica specifica, concursurile si, bineinteles, vestita bere nemteasca. 

Paris, Franta – Paris Nuit Blanche (5 octombrie 2019)

Paris Nuit Blance este un fel de Noaptea Alba a Muzeelor, dar un eveniment mult mai complex si interesant decat ceea ce se organizeaza la noi. Anul acesta, Paris Nuit Blanche va avea loc pe 5 octombrie, seara in care vizitarea Parisului se va transforma intr-o spectaculoasa experienta culturala. 

Muzeele, galeriile de arta, cinematografele, ca de altfel si alte institutii de cultura, dar si de divertisment vor fi deschise publicului, gratuit. Asadar, de seara pana dimineata, turistii, dar si localnicii le vor putea vizita, bucurandu-se totodata si de celelalte evenimente adiacente organizate aici: parade, concerte, reprezentatii live pe strazile Parisului etc. 

Perugia, Italia – Eurochocolate Festival (18-27 octombrie 2019)

Va place ciocolata, insa in septembrie sunteti cam ocupati? Perfect! Festivalul potrivit voua este EuroChocolate, eveniment care se va desfasura intre 18-27 octombrie 2019, in Perugia. Sa vizitezi Italia este intotdeauna o incantare, asa ca acum aveti si “pretextul” perfect pentru un city-break reusit si…dulce. 

Unul dintre cele mai mari festivaluri dedicate ciocolatei, Eurochocolate va va stimula simturile cu concerte, reprezentatii de strada, showuri si, bineinteles, evenimente tematice, expozitii de figurine din ciocolata si cele mai bune varietati de ciocolata din Italia, dar nu numai.  

Derrry, Irlanda de Nord – Derry Halloween (26 octombrie – 1 noiembrie 2019)

Cea mai mare petrecere de Halloween se da in fiecare an in nord-vestul Irlandei, mai exact in orasul Derry. Aici, “sarbatoarea tuturor spiritelor” tine 7 zile si 7 nopti, mai ceva ca in filmele de groaza. 

Derry Halloween se adreseaza atat adultilor, cat si copiilor, incluzand tururi tematice, parade colorate, showuri de circ, artificii si activitati dedicate artei si familiei. Vedeti tot programul, aflati mai multe despre oras si rezervati-va un city break tematic, care cu siguranta nu va trece neobservat. 

Citește în continuare