Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: A Nos Amours, o comedie despre viata sexuala a unei adolescente din anii 80

Pana pe 13 februarie puteti vedea in Orange TV Go filmele din My French Film Festival. Vorbim de 29 de filme – scurt metraje si lung metraje – unele dintre ele prezente la Cannes sau la Festivalul de la Berlin.

In colectia de filme propuse in My French Film Festival anul acesta se afla si o productie bijuterie, considerata unul dintre cele mai importante filme franceze din anii 80: A Nos Amours, in regia lui Maurice Pialat.

Regizorul Maurice Pialat a influentat mult cinematografia anilor 80 si e interesant de vazut, din confortul propriului apartament,  o productie de cinemateca,

Intr-un fel parcursul lui Pialat e asemanator cu al regizorului roman Cristi Puiu, au studiat amandoi pictura inainte de a face film. Dupa pictura, Pialat si-a castigat reputatia prin realizarea unei serii de scurtmetraje, majoritatea documentare filmate in Franta si Turcia in anii 1960.

Avea patruzeci si patru de ani cand a regizat primul sau lungmetraj,  „L’enfance nue”. Intr-o cariera de peste 35 de ani s-a dovedit un povestitor talentat, care – facand film de autor (in unele dintre ele a fost si actor nu doar regizor) – a exploatat adesea terenul emotional al propriilor sale experiente. A fost interesat de  tema abandonului in filmele sale, fie ca este vorba despre relatiile dintre copii si parinti sau dintre partenerii sexuali, fie ca este vorba despre abandonul resimtit de un artist care isi pierde creativitatea, asa cum este explorat in filmul Van Gogh.

Lumea lui Pialat este, de obicei, cea a familiilor franceze din clasa muncitoare, unde viata este plina de intensitate si cruzime; adesea, filmele sale sugereaza ca tristetea va dura pentru totdeauna.

Cu stilul sau brut de a realiza filme, Maurice Pialat a fost numit John Cassavetes al cinematografiei franceze, iar incendiarul À nos amours este una dintre cele mai mari realizari ale sale.

„A Nos Amours” este un film, despre o tanara crescuta intr-o familie care este atat de obsedata de viata ei sexuala incat pare aproape destinata sa le indeplineasca temerile (si asteptarile) parintilor devenind promiscua.

Sandrine Bonnaire o interpreteaza pe Suzanne, o parizianca de 15 ani care se lanseaza intr-un dezlantuire sexuala in incercarea de a se desparti de tatal sau autoritar si iubit (interpretat cu un magnetism uimitor de Pialat insusi), de mama ineficienta si de fratele brutal.

Un studiu de caractere tandru care poate erupe intr-o violenta surprinzatoare, À nos amours este unul dintre cele mai importante momente ale cinematografiei franceze din anii ’80.

Privita in ansamblu munca lui Maurice Pialat se poate observa admiratia regizorului pentru filmele lui Jean Renoir, John Ford si Robert Bresson, iar experienta de a vedea acest film intr-o dupa amiaza in familie, e ca o mica lectie de cinematografie.

Filmele din My French Film Festival sunt disponibile oricui, client Orange sau nu, trebuie doar sa accesati aplicatia Orange TV Go. „A nos amours” poate fi gasit aici pana pe 13 februarie 2023alaturi de toate celelalte productii din My French Film Festival

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si cand sunteti in miscare, in plus, puteti castiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery  

Citește în continuare