Skip to content

Finlanda va ofera vacante gratuite daca sunteti in cautarea fericirii. Timp de 5 zile veti trai cele mai frumoase experiente finlandeze si veti invata cum sa fiti mai fericiti.

In ultimii sase ani, Finlanda a ocupat constant primul loc in raportul ONU privind cei mai fericiti oameni din lume. Pentru a celebra acest titlu si turismul in crestere datorita “cautatorilor de fericire”, doua organizatii finlandeze care promoveaza turismul la nivel international ofera vacante gratuite celor interesati sa descopere secretele bucuriei lor. 

Daca sunteti dornici sa aflati cum reusesc finlandezii sa fie atat de multumiti, puteti intra in concursul organizat de Visit Finland si Helsinki Partners. Cativa oaspeti norocosi vor fi invitati la un masterclass de fericire de cinci zile, intre 9 si 14 iunie.

Intreaga calatorie, inclusiv zborurile dus-intors, va fi complet gratuita. Este organizata de Helsinki Happiness Hackers.

In anuntul campaniei care promoveaza Finlanda ca un loc al bunei-dispozitii, organizatorii isi propun sa impartaseasca “cu toata lumea metodele care ne fac fericiti. Credem ca exploatarea finlandezului interior este cheia pentru a va debloca fericirea.”

Vacanta gratuita va avea loc in Helsinki, pe malul Marii Baltice, intr-o metropola in care ritmul vietii este adaptat la fluxul si refluxul bland al anotimpurilor. Este un oras mult mai simplu in aspect si gandire, fata de majoritatea oraselor europeene, dar tocmai aceasta simplitate si simplificare a vietii le ofera finlandezilor energie si creativitate aparte.

Participantii alesi se vor bucura de o experienta curatoriala de 5 zile, creata de “hackeri” ai fericirii helsinkiene, care va vor caza intr-un hotel elegant, amplasat in centrul orasului.

Pentru a intra in concurs, aplicatia are doua etape: o provocare pe retelele de socializare si un formular de inscriere.

“Hackerii” fericirii sunt: Lena Salmi, o fosta inotatoare si jurnalista sportiva in varsta de 70 de ani, care se plimba cu skateboardul prin Helsinki; Adela Pajunen, biolog si scriitoare care pledeaza pentru o stare de bine centrata pe natura; si Luka Bala, un restaurator al carui etos este profund inradacinat in sustenabilitate. 

Masterclass-ul lor presupune o serie de activitati care acopera patru aspecte diferite: sanatate si echilibru, alimentatie si wellbeing, design si filosofia vietii de zi cu zi si timpul petrecut in natura. 

Printre exemple se numara inotul “salbatic” — o activitate care se desfasoara pe tot parcursul anului in Helsinki si care este accesibila datorita naturii care inconjoara orasul —, o plimbare prin padure si prin parcul central, o calatorie pe o barca cu vele, o masa cu mousse de somon pe malul marii (cu chipsuri alaturi) dar si o combinatie neobisnuita de sauna si carnati — va relaxati intr-o sauna in timp ce carnatii se prajesc, inveliti in folie de aluminiu, pe pietrele din incapere, ulterior ii mancati tot in sauna.

Aplicatiile sunt deschise pana pe 4 aprilie 2024 — puteti aplica aici.

Aplicatia include doi pasi. Pasul 1 completarea provocarii social media pe Instagram sau TikTok — trebuie sa creati un videoclip pe care sa il distribuiti pe contul dvstra in care sa va justificati dorinta de a vizita Finlanda. Pasul 2 este completarea formularului de inscriere, detalii gasiti la linkul de mai sus.

Inscrierile sunt pana pe 4 aprilie, fiecare castigator va fi contactat personal in cursul lunii aprilie iar pe 2 mai va fi anuntata public lista cautatorilor de fericire. 

Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa aiba cel putin 18 ani, sa completeze cei doi pasi, sa eticheteze @ourfinland pe Instagram sau @visitfinland.com pe TikTok si sa foloseasca hashtag-ul #HelsinkiHappinessHacks .

Citește în continuare