Skip to content

Trei spectacole eveniment in FNT azi de urmarit online: Liviu Ciulei, Florin Piersic Jr si Andrei Serban sunt realizatorii. In distributie – Ion Besoiu, Oana Pellea, Marcel Iures, Razvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Florin Piersic Jr, Zsolt Bogdán, András Hatházi

Festivalul National de Teatru propune pentru astazi intre conferinte si un spectacol din strainatate si trei spectacole eveniment avandu-i drept realizatori pe Liviu Ciulei, Florin Piersic Jr si Andrei Serban.

Cu exceptia productiei lui Florin Piersic Jr, “Freak Show” – gandita si montata ca un film pentru a fi mai apropiat de publicul din online, celelalte productii sunt mai vechi, dar daca nu le-ati vazut vi le recomandam din inima.

Freak Show spectacolul jucat si regizat de Florin Piersic Jr este un one man show in care Florin interpreteaza 11 personaje intr-un balci al desertaciunilor.

La vremea premierei spectacolului de teatru in 2012, Florin Piersic Jr a lucrat mai bine de 1 an pentru a pune la punct tipologiile de personaje – miliardar de carton, muncitor pe santier, bancher, pensionar, producător de film etc.

Ceea ce vom putea vedea online in aceasta seara de la ora 23.30 este nivelul urmator in aceasta productie, un film bazat pe aceste personaje create.

Spectacolul va fi disponibil online 24 de ore si e un eveniment de neratat. Il puteti urmari aici

Tot astazi in cadrul FNT de la ora 15.00 pana miercuri la aceeasi ora puteti vedea documentar artistic realizat în timpul montării piesei „Visul unei nopți de vara” de William Shakespeare, în regia lui Liviu Ciulei, cu trupa Teatrului Bulandra.

In distributie au fost Ion Besoiu, Oana Pellea, Marcel Iures, Razvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Manuela Ciucur, Mariana Buruiana si multi altii.

Spectacolul a avut premiera in 1991, avea muzica lui Philip Glass si coregrafia lui Ion Tugearu si e considerat si acum o capodopera. Documentarul realizat de Lucia Hosu Longin permite accesul la culisele acestei productii si la o intelegere a felului in care Liviu Ciulei isi concepea spectacolele si lucra cu actorii.

Il puteti urmari de la ora 15.00, timp de doua zile aici

 

Cel de-al treilea spectacol pe care vi-l recomandam vine de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj: Unchiul Vania in regia lui Andrei Serban.

Spectacolul a avut premiera in 2007 si a fost prezent in cadrul FNT in urma cu cativa ani. Este o montare exceptionala, cu interpretari foarte puternice si emotionante care se juca (pana in pandemie) in continuare la Cluj cu casa inchisa. Spectacolul a avut si turnee internationale cu un la fel de mare succes. Montarea ii plimba pe spectatori in mai multe incaperi ale teatrului si inverseaza rolurile – spectatorii ajung pe scena, iar actorii in sala.

Puteti vedea acest spectacol incepand cu ora 19.30 pentru 40 de ore, aici

Citește în continuare