Skip to content

Focsani Blues Festival 2019 – acorduri de blues si cei mai buni artisti ai momentului intr-o eveniment organizat in mijlocul naturii

Cea de-a IV-a editie FOCSANI BLUES FESTIVAL se va desfasura intre 29 si 31 august, intr-o noua locatie si cu un line-up de exceptie 

Inceput in urma cu 3 ani, Focsani Blues Festival si-a dorit sa puna orasul Focsani pe harta internationala a festivalurilor de blues. Iata ca acum, ajuns la cea de-a IV-a editie, evenimentul vine cu noi surprize, aducand in fata pasionatilor de gen cei mai buni artisti locali si internationali. 

”Focsani Blues Festival nu este un simplu festival de muzica, ci o intreaga experienta pe care incercam sa o reinventam in fiecare an. Ne bucuram ca tot mai multi oameni se alatura acestui demers, iar interesul pentru Focsani Blues Festival creste simtitor. Selectam atent artistii, locatia si set-up-ul, in asa fel incat sa ne asiguram ca ducem totul la superlativ.”, a spus Bernard Cheere, managerul festivalului.

Arturo Sandoval, un artist celebru in latin-jazzul international, castigator al 10 premii Grammy – invitatul special al Focsani Blues Festival

Tot line-up-ul pregatit in acest an este unul de exceptie, cu muzicieni talentati si recunoscuti pentru intreaga lor cariera. Astfel, pe scena din ZagaZaga vor urca nume ca Mission Cimbalom Marius Preda, Philipp Fankhauser, Nightlosers, Kyla Brox, Berti Barbera & Nicu Patoi, Horia Brenciu & HB Orchestra, Bluescore, Rares Totu Midnight Sun, Los Mambo Jampo sau Veran Zorila & Insieme Music Grup, lista invitatilor si a surprizelor ramanand deschisa. 

Invitatul principal al Focsani Blues Festival este trompetistul cubano-american ARTURO SANDOVAL, un muzician de exceptie, decorat de catre presedintele Barack Obama cu Medalia Libertatii si castigator a numeroase premii, printre care 10 Grammy-uri, 6 premii Billboard si o distinctie Emmy. 

Organizatorii asigura transportul gratuit din Focsani catre ZagaZaga, noua “casa” a Focsani Blues Festival din acest an

Editia 2019 a festivalului va avea loc in resortul ZagaZaga, o oaza de liniste in mijlocul naturii, cadrul perfect pentru relaxare si acorduri de blues. Complexul situat in Delta Siretului nu este doar cadrul festivalului, ci si locul in care va puteti caza in cele 3 zile ale evenimentului. Aici sunt disponibile bungalouri, corturi de lux si case plutitoare, totul pentru a va bucura de privelisti spectaculoase si a trai pe de-antregul experienta Focsani Blues Festival. 

Mai multe despre programul complet, transport, bilete si alte detalii legate de eveniment, puteti gasi pe site-ul oficial Focsani Blues Festival. https://focsanibluesfestival.ro/

Focsani Blues Festival a pornit ca un vis si, datorita reactiilor pozitive, s-a continuat intr-o experienta fascinanta, dedicata muzicii Blues

Editia Pilot Focsani Blues Festival a avut loc in 2015, fiind un eveniment initiat de Chris Cigolea din Canada, maestru in trompeta si dirijor al Guelph Symphony Orchestra. Cum feedbackul a fost unul pozitiv, atat din partea artistilor, cat si din cea a publicului,  prima editie oficiala din 2016 s-a concretizat si a reusit sa starneasca si mai mult interesul celor pasioanti de muzica blues. 

Au urmat doi ani spectaculosi, 2017 si 2018 reusind sa atraga din ce in ce mai multi invitati si spectatori, toate pentru ca 2018 sa transforme Focsaniul in “orasul blues al Romaniei”. Anul trecut, orasul a vibrat sub acordurile de blues ale artistilor romani si straini, fiind organizate si evenimente de percutie, chitara, sedinte de jam sessions dupa concerte etc. 

Bineinteles, si editia din acest an se anunta una spectaculoasa, un eveniment dedicat comunitatii, care sa inspire tinerii si prin care muzica blues sa fie sarbatorita la adevarata ei valoare. 

Citește în continuare