Skip to content

Foo Fighters se intorc pe scena intr-o serie de festivaluri, dupa decesul lui Taylor Hawkins. Trupa merge mai departe, desi Nirvana s-a destramat dupa moartea lui Kurt Cobain

Foo Fighters si-au anuntat primele spectacole de la moartea tragica a bateristului Taylor Hawkins, care a avut loc anul trecut. Bateristul a fost gasit fara suflare in camera sa de hotel in martie 2022, cu putin timp inainte sa urce pe scena la concertul programat in Columbia.

Trupa, condusa de Dave Grohl, a anuntat primele trei evenimente, unde sunt cap de afis, insa momentan doar in SUA – Boston Calling si Sonic Temple in mai, urmate de Bonnaroo in iunie.

Foo Fighters a avut anterior doua spectacole tribut pentru Hawkins la Londra si in LA in septembrie, cu invitati ca Paul McCartney, Alanis Morrisette, Cars, Rush si Miley Cyrus.

Ambele concerte au fost transmise in direct la nivel global pe serviciul de streaming Paramount din Statele Unite, dar si prin canalul YouTube al MTV din intreaga lume.

„Foo Fighters au fost formata in urma cu 27 de ani pentru a reprezenta puterea vindecatoare a muzicii si o continuare a vietii”, a scris trupa, referindu-se la modul in care formatia anterioara a lui Dave Grohl, Nirvana, s-a incheiat cu moartea solistului Kurt Cobain.

„Fara Taylor, nu am fi devenit niciodata trupa care am fost – si fara Taylor, stim ca vom fi o trupa diferita in viitor,” mai mentioneaza acestia.

Momentan, nu a fost facut niciun anunt cu privire la cine va lua locul lui Hawkins. La concertele tribut din septembrie, pozitia sa a fost ocupata de o distributie formata din prieteni si familie, inclusiv Travis Barker de la Blink-182, Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers, Josh Freese de la Devo, dar si fiul adolescent al lui Hawkins, Shane.

The Foo Fighters, trupa fostului baterist Nirvana Dave Grohl, si-a sarbatorit in 2021 cea de-a 25-a aniversare si a produs recent „Studio 666” si “What Drives Us”.

Tot parte din aniversarea trupei este si documentarul gandit si regizat de Dave Grohl, “What Drives Us”, care a fost facut public pe 30 aprilie 2021. Despre documentar, Dave spune ca totul a inceput ca un proiect despre logistica unui turneu muzical si impachetarea completa intr-un spatiu mic pentru o lunga perioada de timp.

Grohl a adus in film si accente rock, pop si punk prin intermediul interviurilor cu colegii de trupa Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Rami Jaffee si Pat Smear, precum si cu Ringo Starr, Flea, Brian Johnson, Vincent de la AC/DC, Slash, Ben Harper, The Edge, Tony Kanal de la No Doubt, Lars Ulrich de la Metallica, Steven Tyler de la Aerosmith si DH Peligro, Jennifer Finch, Ian Mackaye si bateristul Dave Lombardo de la Slayer.

Autobiografia lui Dave Grohl, liderul trupei Foo Fighters, “The Storyteller” a fost tradusa si in romaneste si este disponibila in majoritatea librariilor online. Artistul a ales sa prezinte o alta perspectiva asupra mortii lui Kurt Cobain.

In Romania, cartea “Povestitorul” semnata de Dave Grohl a aparut la Editura Publica si e descrisa ca o sarbatorire a muzicii si o colectie de povesti de viata, incepand cu copilaria starului rock. Cartea a avtut lansarea mondiala pe 5 octombrie 2021.

In “Povestitorul”, o colectie de momente adunate din toate etapele vietii sale, Dave Grohl ne ofera ceva rar – portretul real, brut si onest al unei vieti neobisnuite, compuse din momente obisnuite. De la dragostea lui viscerala pentru muzica si colegii muzicieni la conexiunea profunda cu orasul natal, Springfield, Virginia, la placerea cu care scrie despre cresterea fiicelor sale, Dave Grohl spune povesti asa cum compune muzica – din suflet.

Plina de reflectii despre anii de turnee alaturi de Scream, despre trecerea la Nirvana si dezastrul care a urmat, despre crearea trupei Foo Fighters intr-un moment de rascruce al vietii sale si traversarea lumii dupa ce a devenit cap de familie, “Povestitorul” este o carte plina de viată si de umor, remarcabila prin perspectiva lucida a lui Dave asupra faimei.

Citește în continuare